Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2013

141 bytes toegevoegd, 3 jul 2012 19:26
Sprinters: In de meeste gevallen staat "intercity" ook zonder hoofdletter, dus waarom zouden we "sprinter" wel met een hoofdletter schrijven?
=== Sprinters ===
* Omdat er tussen Zwolle en Groningen geen intercity meer rijdt die overal stopt rijden er voortaan twee Sprinters sprinters per uur tussen beide steden.* Tussen Amsterdam Centraal en [[Zwolle]] komt tweemaal per uur een Sprinter sprinter te rijdenvia de [[Hanzelijn]]. Waarschijnlijk wordt dit een verlenging van [[serie 4600|sprinter 4600]]. * Omdat de intercity tussen Amsterdam Centraal en Lelystad Centrum met een kwartier wijzigt, verschuiven de tijden van de Sprinterseries sprinterseries op de Flevolijn met een kwartier mee.* Vanwege de verschuiving van de Sprinters sprinters op de Flevolijn en daarmee ook de overstapknoop in Weesp, worden ook de Sprinters sprinters in het Gooi met ongeveer een kwartier verschoven.* Het station [[Amsterdam Science Park]] wordt voortaan viermaal per uur bediend: tweemaal per uur door de Sprinter sprinter tussen Zwolle en Amsterdam Centraal en tweemaal per uur door de Sprinter sprinter tussen Amersfoort en Amsterdam Centraal.* De intercity tussen Almere Centrum en Utrecht Centraal start voortaan te Almere Oostvaarders. Dit is een tijdelijke maatregel, tot totdat er een nieuwe keervoorziening bij Almere gereed is.* Door de kwartiersdienst aan intercity's op de Gooilijn hoeven de Sprinters sprinters is [[Weesp]] voortaan nog maar door één trein intercity ingehaald te worden, in plaats van twee. Hierdoor staan de Sprinters sprinters minder lang stil op dit station. Dit heeft wel tot gevolg dat beide Sprinters sprinters van en naar Hilversum ingehaald worden in Weesp, in dienstregeling 2012 is dat slechts bij de helft van de series sprinterseries het geval.
* Doordat de intercity's van en naar Enschede met een kwartier worden verlegd schuiven ook enkele stoptreinseries met een kwartier mee. Het betreft de stoptrein tussen Enschede en [[Apeldoorn]] en de stoptrein tussen Enschede en Zwolle. Doordat de Combitunnel Nijverdal niet pas in april 2013 gereed is, wordt pas op dat moment de rechtstreekse verbinding tussen Enschede en Zwolle hersteld.
* De [[stoptrein|stoptreinen]] tussen [[Zutphen]] en [[Apeldoorn]] kunnen door de verschoven intercity van en naar Enschede te Apeldoorn geen snelle aansluiting meer geven naar de Randstad buiten de spits en op de momenten dat de Berlijntrein niet rijdt. De overstap wordt voortaan ongeveer twintig minuten.
ap_users
17.051
bewerkingen

Navigatiemenu