Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2013

193 bytes verwijderd, 29 feb 2012 12:54
geen bewerkingssamenvatting
* Tussen Zwolle en Groningen stopt in [[dienstregeling 2012]] één intercity per uur op alle tussengelegen stations. Vanaf dienstregeling 2013 stoppen beide intercity's alleen nog te [[Assen]].
* De intercity's stoppen voortaan niet meer op station [[Almere Buiten]].
* Omdat veel reizigers van de Hanzelijn gebruik gaan maken komen de voortreinen van de NoordOost tussen Zwolle en Utrecht Centraal te vervallen.
* De intercity's uit [[Enschede]] worden een kwartier verschoven. Vanaf station Amersfoort wordt eenmaal per uur doorgereden naar Utrecht Centraal en Den Haag Centraal en eenmaal per uur naar Schiphol.
* Op het moment dat de trein vanuit Enschede naar Den Haag Centraal rijdt, rijdt er een trein tussen [[Amersfoort Schothorst]] en [[Schiphol]]. Op het moment dat de trein vanuit Enschede naar Schiphol rijdt, rijdt er een trein vanaf Amersfoort Schothorst naar Den Haag Centraal.
== Overige wijzigingen ==
* De frequentie van Sprinters tussen Utrecht Centraal en Woerden wordt verhoogd van twee- naar viermaal per uur. De extra Sprinters gaan gebruikmaken van een nieuwe keerspoor bij [[Woerden Molenvliet]]. Deze wijziging gaat pas is op het moment dat het keerspoor gereed is.
* Omdat de werkzaamheden van het project Combitunnel Nijverdal vertraagd zijn wordt de doorgaande treindienst tussen Zwolle en Enschede niet eind 2012 maar pas op z'n vroegst medio 2013 hersteld.
* Door de gewijzigde tijden op de Hanzelijn is het voortaan mogelijk dat de intercity tussen Den Haag Centraal, Schiphol en Amsterdam Centraal te Leiden Centraal tweemaal per uur een crossplatformoverstap geeft op de intercity tussen [[Vlissingen]], Rotterdam Centraal, [[Den Haag HS]], [[Haarlem]] en Amsterdam Centraal. In tussenliggende kwartieren wordt een crossplatformoverstap gegeven vanaf de intercity uit Rotterdam Centraal op de intercity's naar Schiphol en [[Amsterdam Zuid]]. Door deze wijziging rijden de intercity's tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal voortaan niet meer in een kwartiersdienst maar in een 21/9-interval. Tussen Leiden Centraal en Schiphol wordt in een 17/13-interval gereden.
29.349
bewerkingen

Navigatiemenu