Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Eurostar

123 bytes verwijderd, 18 januari
Dubbel
[[Eurostar]] is een [[hogesnelheidstrein]]dienst die bestaat sinds 14 november 1994. Het bedrijf exploiteert alle hogesnelheidstreinen door de Kanaaltunnel tussen Engeland en het vaste Europese land. Sinds 1 oktober 2023 heeft het bedrijf de activiteiten van [[Thalys]] overgenomen. Het hoofdkantoor is gevestigd in London.
== Eurostar-netwerk (tot 1 oktober 2023) ==
Deze diensten stoppen soms in Lille. Ebbsfleet, Ashford en Calais worden niet bediend door deze diensten.
* '''London - Marne-la-Vallée-Chessy''', '''London - Marseille''' & '''London - Bourg-St-Maurice'''
Door de invloeden van de Corona-pandemie rijden deze diensten niet. Er is nog geen datum aangekondigd wanneer deze diensten hersteld zullen worden.
== Geschiedenis ==
Sinds oktober 2020 is het mogelijk om in Amsterdam en Rotterdam door de douane te gaan en hoeven reizigers niet meer met een eerder trein naar Brussel af te reizen om daar door de douane te gaan.
Aan het begin van uitbraak van de Corona-pandemie in maart 2020 werden de frequentie van de Eurostar diensten drastisch verlaagd. Door de enorm lage sterk teruggelopen reizigersaantallen was Eurostar bijna failliet geraakt en moest er hulp gevraagd worden aan de Engelse en Franse spoorwegen. Ondertussen zijn is het aantal diensten van de Eurostar weer verhoogd, maar nog steeds niet op het niveau van voor de Corona-pandemie.
Eurostar nam aan het begin van de pandemie het besluit om Ebbslfeet, Ashford en Calais niet meer te bedienen. Ook de treinen van en naar Marne-la-Vallée-Chessy (Disneyland Parijs), Marseille en Bourg-St-Maurice rijden niet meer. Eurostar heeft aangekondigd om Ebbsfleet en Ashford vanaf 2023 weer te bedienen. De andere stations en lijnen blijven in de nabije toekomst niet meer bediend worden.
[[Categorie:Britse vervoerder]]
ap_users
3.172
bewerkingen

Navigatiemenu