Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling verkeersverbond VRR 2020

3 bytes verwijderd, 29 mei 2022 19:28
k
Robot: automatisch tekst vervangen (-Lijn 515 Hagen, Familienbad Hengstey - Hohenlimburg Bahnhof +Lijn 515 Hagen, Südufer Hengstey - Hohenlimburg Bahnhof)
Deze lijn wordt vanaf Hagen Hauptbahnhof naar Haspe en [[Lijn 514 Hagen, Westerbauer Schleife - Bathey|Westerbauer]] verlengd. Hiermee wordt tussen Haspe en Westerbauer de route van lijn 510 overgenomen. Vanwege het geringe aantal passagiers wordt van maandag tot en met zaterdag de frequentie tussen Kabel en Bathey verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur. Op zondag wordt het traject helemaal niet meer bediend. Tevens wordt 's avonds langer doorgereden en wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.
* [[Lijn 515 Hagen, Familienbad Hengstey - Herbeck]]
De route wordt vanaf Herbeck verlengd naar [[Lijn 515 Hagen, Familienbad Südufer Hengstey - Hohenlimburg Bahnhof|Hohenlimburg]]. Tevens wordt de frequentie van maandag tot en met zaterdag overdag tussen Hagen Hauptbahnhof en Loxbaum verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur mede door het vervallen van lijn 540. Op zondag tussen circa 11:00 en 19:00 uur wordt de frequentie op het traject tot Loxbaum verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur en voortaan wordt ook 1x/uur doorgereden naar Herbeck en Hohenlimburg. Als laatste wordt 's avonds langer doorgereden.
* [[Lijn 516 Hagen, Brockhausen - Eilperfeld]]
De frequentie wordt van maandag tot en met zaterdag overdag verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur, dit gebeurt onder andere ter compensatie voor het vervallen van lijn 519 in Altenhagen en lijn 521 in Vorhalle. Bovendien wordt voortaan ook op zaterdagavond en op zondag gereden. Nieuw hierbij is de bediening van de halte Brockhausen die door alle ritten in de avonduren en op zondag wordt bediend en door de helft van de ritten van maandag tot en met zaterdag overdag. Door de uitbreiding van de dienstregeling tussen Hagen Hauptbahnhof en Eilperfeld kan lijn 519 op dit traject komen te vervallen. Als laatste wordt 's avonds langer doorgereden.
79.450
bewerkingen

Navigatiemenu