Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Overleg gebruiker:Regenmaker

276 bytes toegevoegd, 3 dec 2021 21:01
Vragen en opmerkingen
*Dag Regenmaker! Ten eerste hartelijk bedankt voor je werk over Duitse buslijnen, ik vond het al meerdere keren echt behulpzaam, vaak beter en overzichtelijker dan de officielle informatie. Maar ik heb er wel een anmerking: op bijvoorbeeld de pagina's [[Verkeersverbond VRR]] en [[Hagener Straßenbahn AG]] wordt het zo beschreven, alsof de VRR beslist waar en wie de verschillende buslijnen rijden en de vervoerders dan deze in opdracht van de VRR geëxploiteeren. Dat klopter echter niet. De OV-autoriteiten voor bussen, trams en metro's zijn volgens het OV-wet NRW ([https://recht.nrw.de/lmi/owa/br_bes_text?anw_nr=2&gld_nr=9&ugl_nr=93&bes_id=3913&aufgehoben=N ÖPNVG NRW]) de Kreisen en kreisfreie Städte. Dus beslist bijvoorbeeld de gemeenteraad van de stad Hagen over het geheele OV-angebood behalve treinen in z'n gebied. In de meeste gevallen hebben deze Kreisen en Städte dan ook een eigen vervoerder, bijvoorbeeld de Hagener Straßenbahn AG in Hagen, aan die dan het exploitatie van de lijnen binnen een gebied zonder competitie wordt gegund. Soms werkt het zowel binnen als ook buiten het VRR-gebied wel een beetje anders en ingewikkelder, maar mijn punt is, dat het VRR nooit invloed op het busvervoer heeft. De VRR is alleen het OV-autoriteit voor treinen. Ik wilde dit hier eerst uitleggen, dan kunnen we zien of en wat er bewerkt moet worden. Groet, --[[Gebruiker:Metrophil|Metrophil]] ([[Overleg gebruiker:Metrophil|overleg]]) 20 nov 2021 00:05 (CET)
:Hallo Simon, Je hebt helemaal gelijk. De pagina's van de vervoerders zijn vaak al een tijdje niet bijgewerkt, kan zijn dat er informatie niet meer actueel is. Die pagina's heb ik vooral helemaal aan het begin aangemaakt, dus mocht je informatie missen, kan je dat natuurlijk zelf toevoegen of aanpassen indien niet correct. Groet Niels, [[Gebruiker:Regenmaker|Regenmaker (wikibeheer)]] ([[Overleg gebruiker:Regenmaker|overleg]]) 20 nov 2021 08:22 (CET)
 
*Hoi Regenmaker, ik had een aanpassing gedaan voor IJsselmond lijn 77, een halte die uit dienstregeling is hehaald. Maar ik begrijp dat dit niet zo gewaardeerd wordt? Groet Peter
[[Gebruiker:Petert87|Petert87]] ([[Overleg gebruiker:Petert87|overleg]]) 03 de 2021 20:00 (CET)
60
bewerkingen

Navigatiemenu