Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling verkeersverbond VRR 2021

6.557 bytes toegevoegd, 29 aug 2021 09:02
Dienstregeling 2021 DSW21
* [[Lijn NE9 Dortmund, Reinoldikirche - Lütgendortmund S-Bahnhof]]
De halte Bövinghausen Oberdelle wordt hernoemd in Oberdelle.
=== Wijziging per 5 juli 2021 ===
* [[Lijn 490 Dortmund, Aplerbeck - Airport]]
De dienstregeling wordt uitgebreid. Zo wordt de frequentie doordeweeks verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur. In de avonduren en in het weekend worden de korte ritten met een frequentie van 2x/uur weer aan de dienstregeling toegevoegd waardoor tussen de haltes Airport P6 West en Airport een frequentie van 4x/uur ontstaat.
=== Wijzigingen per 18 augustus 2021 ===
* [[Lijn 410 Dortmund, Huckarde Bushof - Derne Am Wittfeld]]
In de brede spitsuren vervallen de extra ritten tussen Lindenhorst Kirche en Schulte Rödding die zorgden voor een frequentie van 4x/uur. Als alternatief kan gebruik gemaakt worden van de nieuwe lijn 415.
* [[Lijn 412 Dortmund, Hauptbahnhof - Schulte Rödding]]
De halte Am Burgholzwald wordt in de route opgenomen.
* [[Lijn 415 Dortmund, Mengede S-Bahnhof - Schulte Rödding]]
Deze nieuwe lijn gaat rijden tussen Mengede, Lindenhorst, Eving en Schulte Rödding als versterking van de lijnen 410 en 475.
* [[Lijn 420 Dortmund, Ramhofstraße - Derne Am Wittfeld]]
Op zondag tussen 11:00 en 18:00 wordt voortaan ook tussen de haltes Ramhofstraße en Brackel Kirche gereden.
* [[Lijn 427 Dortmund, Westholz - Hörde Bahnhof]]
Doordeweeks wordt de frequentie verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur. In de ochtendspits was dit op een gedeelte van de route al het geval. De ritten gaan ook doordeweeks overdag via de halte Hörder Burg rijden in plaats van de halte Seekante. Tevens komt het eindpunt bij de halte Willem-van-Vloten-Straße in de middagspits te vervallen.
* [[Lijn 431 Dortmund, Schwerter Wald - Lichtendorf]]
Van maandag tot en met zaterdag wordt rond 22:00 uur een rit van Lichtendorf naar Aplerbeck aan de dienstregeling toegevoegd waardoor Aplerbeck Gewerbegebiet een extra late reismogelijkheid krijgt.
* [[Lijn 432 Dortmund, Hörde Bahnhof - Syburg]]
Er worden opnieuw versterkingsritten aan de dienstregeling toegevoegd. In de ochtendspits gaan vier versterkingsritten richting Hörde Bahnhof rijden waarvan twee beginnen bij de Heideweg en twee bij de Erikastraße. In de middag wordt tussen circa 13:00 en 16:00 uur 2x/uur extra gereden tussen de haltes Hörde Bahnhof en Erikastraße.
* [[Lijn 436 Dortmund, Hörde Bahnhof - Asseln Aplerbecker Straße]]
Doordeweeks wordt overdag tussen de haltes Hörde Bahnhof en Zum Alten Flugfeld verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur. Hierbij wordy Asseln Aplerbecker Straße voortaan 2x/uur bediend. In de ochtendspits bestond de frequentie van 3x/uur grotendeels al. De ritten in de middagspits gaan ook tussen de haltes Willem-van-Vloten-Straße en Hörde Bahnhof rijden. Tevens wordt de dienstregeling op zondag fors uitgebreid. Zo gaan ook de ritten overdag tussen Hörde Bahnhof en Bergparte rijden, gaan de ritten tot 11:00 uur 1x/uur rijden op het traject tussen Brackel Kirche en Zum Alten Flughafen en gaan de ritten tussen circa 11:00 en 18:00 uur 2x/uur rijden tussen Brackel Kirche en Zum Alten Flughafen waarbij 1x/uur wordt doorgereden naar Asseln Aplerbecker Straße.
* [[Lijn 439 Dortmund, Hörde Bahnhof - Husen]]
Er worden opnieuw verdichtingsritten aan de dienstregeling toegevoegd. Doordeweeks tussen circa 8:00 en 18:00 uur wordt buiten de vakanties 1x/uur extra gereden tussen Asseln Aplerbecker Straße en Husen.
* [[Lijn 445 Dortmund, Am Kai - Otto-Hahn-Straße]]
De verdichtingsritten in de middagspits tussen de haltes Am Kai en Brünninghausen gaan ook tijdens de vakanties rijden.
* [[Lijn 447 Dortmund, Huckarde Bushof - Hacheney]]
Enkele ritten in de ochtendspits gaan niet langer rijden tussen de haltes Revierpark en Wittener Straße waardoor het eindpunt weer wordt verlegd naar de halte Bandelstraße.
* [[Lijn 448 Witten Auf dem Wellerskamp - Dortmund Löttringhausen]]
Het aantal verdichtingsritten in de ochtendspits tussen Kruckel, Barop en Löttringhausen en Krückel wordt teruggebracht van vier naar één. In de middag worden de verdichtingsritten niet langer aangeboden tussen circa 12:00 en 14:00 uur.
* [[Lijn 451 Dortmund, Hörde Bahnhof - Phoenix Park]]
De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt in de ochtendspits ook van Phoenix Park naar Hörde Bahnhof gereden en tussen 13:00 en 15:00 uur wordt ook van Hörde Bahnhof naar Phoenix Park gereden. Tevens worden in de vroege ochtend enkele nieuwe ritten aan de dienstregeling toegevoegd.
* [[Lijn 455 Dortmund, Hauptbahnhof - Borsigplatz]]
Deze lijn wordt verlengd vanaf het Borsigplatz via Funkenburg naar [[Lijn 455 Dortmund, Hauptbahnhof - Hörde Bahnhof|Hörde Bahnhof]]. Hiermee wordt de verbinding tussen het stadscentrum van Dortmund en Hörde verbeterd. In de avonduren worden de ritten van lijn 456 overgenomen net als de ritten op zondag tussen Dortmund Hauptbahnhof en Funkenburg.
* [[Lijn 456 Dortmund, Hauptbahnhof - Bergparte]]
De ritten in de avonduren van en naar Hörde worden overgeheveld naar de verlengde lijn 455. Hetzelfde geldt voor de ritten op zondag tussen Dortmund Hauptbahnhof en Funkenburg. Door deze wijzigingen gaat lijn 456 uitsluitend rijden tussen Dortmund Hauptbahnhof en Schüren.
* [[Lijn 465 Dortmund, Huckarde Bushof - Oespel S-Bahnhof]]
In de ochtendspits vervallen de drie versterkingsritten tussen de haltes Huckarde Bushof en Otto-Hahn-Straße. Ook de reguliere ritten in de ochtendspits gaan niet langer de volledige route rijden maar alleen nog tussen de haltes Bandelstraße en Oespel S-Bahnhof waardoor de dienstregeling van een jaar eerder weer wordt hersteld.
* [[Lijn 473 Dortmund, Mengede S-Bahnhof - Bayrische Straße]]
Deze lijn wordt geïntegreerd in de verlengde lijn 474. Onder het lijnnummer 473 gaat een nieuwe lijn rijden tussen [[Lijn 473 Dortmund, Brechten Zentrum - Marksweg|Brechten]] en Schwieringhausen.
* [[Lijn 474 Dortmund Mengede S-Bahnhof - Lünen Brambauer Verkehrshof]]
Deze lijn wordt vanaf Brambauer verlengd naar Holthausen en verder naar [[Lijn 474 Dortmund, Mengede S-Bahnhof - Bayrische Straße|Eving]] via de route van lijn 473. Tussen Mengede en Brambauer wordt van maandag tot en met zaterdag de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur en ook op zaterdagmiddag en op zondag overdag wordt dit traject voortaan bediend. In Brambauer worden de nieuwe haltes Brambauer Krankenhaus en Elsa-Brändström-Straße en in Eving wordt de nieuwe halte Am Burgholzwald opgenomen in de route.
* [[Lijn 475 Dortmund, Hauptbahnhof - Mengede S-Bahnhof]]
Doordeweeks gaan rond 16:30 uur en rond 22:30 uur nog twee ritten richting Mengede via IKEA Logistikzentrum rijden. Op zondag gaan alle ritten tussen Deusen en Mengede Bahnhof rijden.
== Dienstregeling 2021 [[DVG]] ==
140.971
bewerkingen

Navigatiemenu