Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling verkeersverbond VRR 2021

3.476 bytes toegevoegd, 18 jul 2021 14:30
Dienstregeling 2021 Vestische
* [[Lijn SB25 Recklinghausen Hauptbahnhof - Dorsten ZOB]]
De dienstregeling wordt fors uitgebreid. De gehele week wordt de frequentie verdubbeld hetgeen inhoudt dat van maandag tot en met zaterdag de frequentie wordt verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur en in de avonduren en op zondag van 1x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt de route in Dorsten licht gewijzigd. Zo wordt de halte Recklinghäuser Tor aan de route toegevoegd en komt de halte Willy-Brandt-Ring richting Marl te vervallen.
=== Wijzigingen per 3 juli 2021 ===
* [[Lijn 211 Gelsenkirchen Buer Rathaus - Herten Mitte]]
De halte Herten Bahnhof wordt hernoemd in Schloßpark.
* [[Lijn 212 Gelsenkirchen Buer Rathaus - Herten Mitte]]
De halte Herten Bahnhof wordt hernoemd in Schloßpark.
* [[Lijn 231 Recklinghausen Hauptbahnhof - Waltrop Am Moselbach]]
De route tussen Recklinghausen en Oer-Erkenschwick wordt omgewisseld met lijn SB24. Dit betekent dat lijn SB24 gaat stoppen bij de haltes Recklinghausen Hauptbahnhof Osteingang en Campus Blumenthal en lijn 231 bij de haltes Nordstraße en Oerbrücke. Tegelijkertijd komen de haltes Buddestraße, Gleiwitzer Straße en Schneewittchenring van lijn 231 compleet te vervallen en worden vervangen door de nieuwe halte Ölpfad.
* [[Lijn 236 Recklinghausen, Hauptbahnhof - Overbergstraße]]
De route in König-Ludwig wordt gewijzigd. De haltes Wörthstraße en Ziegelstraße komen te vervallen. Tevens wordt het eindpunt verplaatst van de halte Alte Grenzstraße naar de Overbergstraße en worden enkele nieuwe ritten aan de dienstregeling toegevoegd. Op zaterdag wordt rond 18:00 uur een rit in beide richtingen toegevoegd en doordeweeks worden zowel in de vroege ochtend twee ritten als rond 19:00 een rit richting Recklinghausen Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.
* [[Lijn 237 Castrop-Rauxel Münsterplatz - Recklinghausen Hauptbahnhof]]
De route in König-Ludwig wordt gewijzigd. De haltes Südstraße en Merveldtstraße komen te vervallen en de halte Overbergstraße wordt aan de route toegevoegd. Tevens wordt doordeweeks een extra late rit van Recklinghausen Hauptbahnhof naar de halte Overbergstraße aan de dienstregeling toegevoegd net als een extra vroege rit op zondag vanaf de halte Overbergstraße naar Recklinghausen Hauptbahnhof.
* [[Lijn 240 Gelsenkirchen Hassel Bahnhof - Marl Kirchstraße]]
Deze lijn komt te vervallen en wordt geïntegreerd in de verlengde lijn 241.
* [[Lijn 241 Gelsenkirchen Hedwigstraße - Herten Schloßstraße]]
Deze lijn wordt verlengd van Herten Westerholt naar Gelsenkirchen Hassel, Herten Bertlich en [[Lijn 241 Gelsenkirchen Hedwigstraße - Marl Kirchstraße|Marl Polsum]]. Hiermee worden de ritten van lijn 240 overgenomen. De haltes Geschwisterstraße, Amselstraße en Ringstraße worden niet langer door de reguliere ritten bediend. De extra ritten in de middag vanaf de halte Geschwisterstraße naar Marl Kirchstraße komen te vervallen.
* [[Lijn 243 Gelsenkirchen Buer Rathaus - Herten Mitte]]
De halte Herten Bahnhof wordt hernoemd in Schloßpark.
* [[Lijn 249 Gelsenkirchen Buer Rathaus - Recklinghausen Hauptbahnhof]]
De halte Herten Bahnhof wordt hernoemd in Schloßpark.
* [[Lijn 270 Recklinghausen Hauptbahnhof - Marl Mitte]]
Deze lijn wordt vernummerd in [[Lijn 219 Recklinghausen Hauptbahnhof - Marl Mitte|lijn 219]]. De dienstregeling blijft hierbij ongewijzigd.
* [[Lijn SB24 Recklinghausen Hauptbahnhof - Dortmund Mengede S-Bahnhof]]
De route tussen Recklinghausen en Oer-Erkenschwick wordt omgewisseld met lijn 231. Dit betekent dat lijn SB24 gaat stoppen bij de haltes Recklinghausen Hauptbahnhof Osteingang en Campus Blumenthal en lijn 231 bij de haltes Nordstraße en Oerbrücke. Tegelijkertijd komen de haltes Buddestraße, Gleiwitzer Straße en Schneewittchenring van lijn 231 compleet te vervallen en worden vervangen door de nieuwe halte Ölpfad.
* [[Lijn NE2 Bottrop ZOB Berliner Platz - Recklinghausen Hauptbahnhof]]
De halte Herten Bahnhof wordt hernoemd in Schloßpark.
== Dienstregeling 2021 [[WSW]] ==
140.967
bewerkingen

Navigatiemenu