Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling verkeersverbond VRR 2020

3 bytes toegevoegd, 29 jun 2021 19:51
k
Robot: automatisch tekst vervangen (-Lijn 346 Bochum, Freiheitstraße - Fachhochschule +Lijn 346 Bochum, Freiheitstraße - Hochschule Bochum)
De route van deze lijn wordt zowel in het centrum van Bochum als in [[Lijn 345 Bochum, Dahlhausen S-Bahnhof - Knappschafts-Krankenhaus|Langendreer]] gewijzigd. In het centrum wordt niet langer via de Lohring gereden maar via de Wasserstraße en in Langendreer wordt niet langer via Langendreer S-Bahnhof en Langendreer Markt gereden maar via Langendreer West S-Bahnhof en Langendreer Amt. Bovendien wordt de frequentie verlaagd door de parallel rijdende lijn 355 die een gedeelte van de ritten voor zijn rekening gaat nemen. Het traject tussen Dahlhausen S-Bahnhof en de Munscheider Straße wordt niet langer bediend door lijn 390 maar alleen nog door de lijnen 345 en 355.
* [[Lijn 346 Bochum, Scharpenseelstraße - Fachhochschule]]
Deze lijn wordt vanaf Eppendorf via Höntrop naar [[Lijn 346 Bochum, Freiheitstraße - FachhochschuleHochschule Bochum|Wattenscheid]] verlengd. Hiermee wordt een gedeelte van de route van lijn 390 overgenomen. Nieuw is dat lijn 346 alleen nog 2x/uur doordeweeks gaat rijden als aanvulling op lijn 344 die grotendeels dezelfde route gaat rijden.
* [[Lijn 349 Bochum, Hauptbahnhof - Blankensteiner Straße]]
Deze lijn gaat doordeweeks nog maar 1x/uur in plaats van 2x/uur naar de Haarstraße rijden. Ter compensatie gaat op een gedeelte van de route ook lijn 339 rijden. Wel wordt voortaan op zondag voor 12:00 uur ook de Blankensteiner Straße 1x/uur bediend. Als laatste wordt de halte Buddenbergplatz ook richting het Hauptbahnhof bediend en tegelijkertijd hernoemd in Hauptbahnhof/Buddenbergplatz net zoals de halte Seier wordt hernoemd in Wiemelhauser Straße.
140.953
bewerkingen

Navigatiemenu