Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling verkeersverbond VRR 2020

64 bytes toegevoegd, 28 jun 2021 17:34
Dienstregeling 2020 HST
De frequentie wordt van maandag tot en met zaterdag overdag verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur, dit gebeurt onder andere ter compensatie voor het vervallen van lijn 519 in Altenhagen en lijn 521 in Vorhalle. Bovendien wordt voortaan ook op zaterdagavond en op zondag gereden. Nieuw hierbij is de bediening van de halte Brockhausen die door alle ritten in de avonduren en op zondag wordt bediend en door de helft van de ritten van maandag tot en met zaterdag overdag. Door de uitbreiding van de dienstregeling tussen Hagen Hauptbahnhof en Eilperfeld kan lijn 519 op dit traject komen te vervallen. Als laatste wordt 's avonds langer doorgereden.
* [[Lijn 517 Hagen, Hasper Torhaus - Hohenlimburg Bahnhof]]
Deze lijn wordt vanaf Hohenlimburg verlengd naar [[Lijn 517 Hagen, Hasper Torhaus - Wesselbach|Wesselbach]] en neemt hiermee een gedeelte van de lijnen 530 en 531 over. Tevens worden de ritten van lijn 547 tussen Kuhlerkamp en Stadtmitte in de dienstregeling geïntegreerd. Nieuw hierbij is dat deze ritten tijdens de spitsuren ook door gingen rijden naar Hohenlimburg en dat in het weekend vaker wordt gereden tussen Kuhlerkamp en Stadtmitte/Hohenlimburg. Als laatste wordt in de avonduren langer doorgereden , komt de bediening van de halte Henkhauser Straße te vervallen en wordt de halte Neumarktstraße hernoemd in Neumarktstraße/Blaues Kreuz.
* [[Lijn 518 Herdecke Schanz - Hagen Hohenlimburg Bahnhof]]
Op deze lijn blijven de wijzigingen beperkt tot het uitbreiden van de dienstregeling in de avonduren. Voortaan wordt ook op zondagavond gereden en wordt van maandag tot en met vrijdag een uur langer doorgereden.
141.122
bewerkingen

Navigatiemenu