Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling verkeersverbond VRR 2020

Geen verandering in de grootte, 21 mrt 2021 11:36
Dienstregeling 2020 BOGESTRA
De route in het centrum van Bochum wordt gewijzigd. Voortaan wordt via het Tierpark in plaats van via het Neuer Park gereden. Hiermee wordt de route van de lijnen 354 en 394 deels overgenomen. Bovendien wordt voortaan altijd de halte Biggestraße bediend en wordt de frequentie doordeweeks overdag verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Ter compensatie komt parallel aan het traject tussen Bochum Hauptbahnhof en Harpen lijn 339 te rijden.
* [[Lijn 339 Bochum, Ruhr-Universität - Ruhr Park]]
Deze nieuwe lijn gaat de lijnen 336 en 349 versterken, aangezien beide lijnen doordeweeks in frequentie worden verlaagd. Het eindpunt in het zuiden van Bochum komt te liggen bij de Ruhr -Unversität.
* [[Lijn 342 Gelsenkirchen Westfälische Hochschule - Herne Wanne-Eickel Hauptbahnhof]]
De halte Fachhochschule wordt hernoemd in Westfälische Hochschule, de halte Neidenburger Straße in Neidenburger Straße/WH en de halte Weidenstraße in Hof Holz.
Deze lijn gaat voortaan de verbinding tussen Dahlhausen en [[Lijn 357 Bochum, Am Ruhrort - Scharpenseelstraße|Oberdahlhausen]] via Linden voor zijn rekening nemen, waarmee de lijnen 352, 357 en 358 deels worden overgenomen. De directe route tussen Oberdahlhausen en Linden wordt voortaan verzorgd door lijn 390. Nieuw op lijn 357 is de introductie van een belbus in de late avond tussen Dahlhausen en Linden. Tevens wordt de frequentie van maandag tot en met zaterdag verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.
* [[Lijn 358 Bochum, Eiberger Straße - Scharpenseelstraße]]
Lijn 357 gaat de verbinding tussen Dahlhausen en Oberdahlhausen via Linden voor zijn rekening nemen, waarmee de lijnen 352, 357 en 358 deels worden overgenomen. De directe route tussen Oberdahlhausen en Linden wordt voortaan verzorgd door lijn 390. Nieuw op lijn 357 is de introductie van een belbus in de late avond tussen Dahlhausen en Linden. Tevens wordt de frequentie van maandag tot en met zaterdag verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. De nieuwe [[Lijn 358 Bochum, Ruhr Park/UCI - Ruhr-Universität|lijn 358]] gaat van Harpen via Altenbochum naar de Ruhr -Universität rijden. Hiermee wordt het oostelijke routedeel van lijn 360 overgenomen.
* [[Lijn 360 Bochum, Hauptfriedhof - Zeche Constantin]]
Deze lijn wordt opgeheven. De route wordt grotendeels overgenomen door de lijnen 352, 358, 365 en 395.
* [[Lijn 372 Bochum, Ruhr-Universität - Industriestraße (2017-2019)|Lijn 372 Bochum, Ruhr-Universität - Industriestraße]]
De route van deze lijn wordt zowel in Langendreer als in Querenburg [[Lijn 372 Bochum, Ruhr-Universität - Industriestraße|gewijzigd]]. Zo wordt er in Langendreer voortaan via de Unterstraße gereden in plaats van via de Ümminger Straße en in Querenburg wordt niet langer via de halte Auf der Papenburg gereden maar via de Gesundheitscampus. De extra ritten tussen Querenburg en Wiemelhausen worden in lijn 356 geïntegreerd. Als laatste wordt de halte O-Werk ook op zaterdag bediend, vervallen de belbusritten in de late avond en wordt in de avonduren niet meer doorgereden naar de Industriestraße.
* [[Lijn 374 Bochum Ruhr -Universität - Witten Zu den Eichen]]Deze lijn wordt opgericht als nieuwe lijn tussen Bochum Ruhr -Universität en Witten Herbede. Deze lijn neemt samen met lijn 375 het gedeelte tussen Bochum Ruhr -Universität en Witten Heven over van lijn 320. Het traject tussen Witten Heven en Herbede dient als gedeeltelijke vervanging voor lijn 375.* [[Lijn 375 Bochum Ruhr -Universität - Witten Wartenberg]]Deze lijn gaat vanaf Heven doorrijden naar Herbede, Durchholz en [[Lijn 375 Witten, Kämpen - Wartenberg|Kämpen]]. Hiermee wordt een gedeelte van de route van lijn 320 overgenomen net als de bediening van Durchholz in de stille uren van lijn 379. Het traject naar de eindhalte Zu den Eichen wordt voortaan bediend door lijn 374. Bovendien wordt de route tussen Witten Heven en Bochum Querenburg omgewisseld met lijn 320. Als laatste worden de ritten op zondag in de zomermaanden tussen Witten Hauptbahnhof en de Ruhr -Universität via de Botanischer Garten overgenomen van lijn 376.
* [[Lijn 376 Witten Hauptbahnhof - Hagen Vorhalle Bahnhof]]
De ritten op zondag tijdens de zomermaanden tussen de Ruhr -Universität en Witten Hauptbahnhof via de Botanischer Garten komen te vervallen. Deze ritten worden voortaan verzorgd door lijn 375. Wel worden in de ochtendspits buiten de vakanties twee extra ritten van Witten naar de Ruhr -Universität aan de dienstregeling toegevoegd. Deze ritten gaan voortaan via een versnelde route in Bochum rijden.* [[Lijn 377 Bochum, Ruhr -Universität - Langendreer Nord]]
Deze lijn wordt in lijn 378 geïntegreerd, waardoor de route voortaan de gehele week wordt bediend.
* [[Lijn 378 Witten Bommern Denkmal - Castrop-Rauxel Münsterplatz]]
Deze lijn gaat vanaf Langendreer naar de [[Lijn 378 Bochum Ruhr -Universität - Castrop-Rauxel Münsterplatz|Ruhr -Universität]] rijden in plaats van naar Witten vanwege de komst van de nieuwe tramlijnen 309 en 310. Om Bommern toch een frequente verbinding te geven wordt de frequentie op lijn 379 binnen Witten verhoogd. Het traject tussen Langendreer en de Ruhr -Universität wordt overgenomen van lijn 377 en wordt voortaan de gehele week bediend. Als laatste wordt doordeweeks de frequentie tussen de Ruhr -Universität, Langendreer en Lutgendortmund uitgebreid van 3x/uur naar 4x/uur en tussen Lutgendortmund en Castrop-Rauxel verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur.
* [[Lijn 379 Bochum Langendreer Nord - Sprockhövel Haßlinghausen Busbahnhof]]
Deze lijn wordt vanaf Langendreer verlengd naar het [[Lijn 379 Bochum Ruhr Park - Sprockhövel Haßlinghausen Busbahnhof|Ruhr Park]] om het wegvallen van lijn 355 op dit traject te compenseren. Nieuw is dat Witten Hauptbahnhof en de Hörder Straße in de route worden opgenomen. Bovendien gaan de ritten in de avonduren en op zondag maar tot Bommeraner Heide rijden in plaats van naar het Durchholzer Platz. De bediening van Durchholz wordt op deze momenten overgenomen door lijn 375. Doordeweeks wordt de frequentie tussen Bochum en Witten Bommern verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Ter compensatie voor de frequentieverlaging en het wegvallen van lijn 378 in Witten komen extra ritten binnen Witten te rijden om de frequente bediening van Bommern te behouden.
* [[Lijn CE31 Bochum Hauptbahnhof - Hattingen Mitte]]
Deze lijn wordt vernummerd in [[Lijn 350 Bochum Hauptbahnhof - Hattingen Mitte|lijn 350]]. Nieuw hierbij is de uitgebreidere route in Hattingen Welper om het wegvallen van lijn 141 te compenseren. Hierbij wordt onder andere de halte Welper Markt in de route opgenomen. In Bochum wordt de route uitgebreid met de haltes Christstraße en Farnstraße. Tevens wordt de dienstregeling uitgebreid. Zo wordt frequentie doordeweeks overdag verhoogd van 3x/uur naar 4x/uur en in Hattingen wordt de frequentie op zaterdag uitgebreid van 2x/uur naar 4x/uur en in de avonduren van 1x/uur naar 2x/uur.
* [[Lijn SB33 Bochum, August -Bebel -Platz - Ruhr -Universität]]
Deze nieuwe lijn gaat als snelbus rijden tussen Wattenscheid en Querenburg om Wattenscheid een snelle verbinding met de Universität te kunnen geven.
* [[Lijn NE1 Bochum, Hauptbahnhof - Kruppstraße]]
141.122
bewerkingen

Navigatiemenu