Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling verkeersverbond VRR 2020

18 bytes verwijderd, 20 mrt 2021 22:34
Dienstregeling 2020 BOGESTRA
De halte Fachhochschule wordt hernoemd in Westfälische Hochschule, de halte Neidenburger Straße in Neidenburger Straße/WH en de halte Weidenstraße in Hof Holz.
* [[Lijn 344 Bochum, Ruhr Park - Riemke Markt]]
Deze lijn wordt volledig geïntegreerd in lijn 366. Nieuw is dat de route in Riemke wordt verlengd naar Riemke Bahnhof. De nieuwe [[Lijn 344 Bochum, Freiheitstraße - Fachhochschule|lijn 344]] gaat lijn 346 grotendeels vervangen en wordt tegelijkertijd vanaf Eppendorf via Höntrop naar Wattenscheid Mitte verlengd. Hiermee wordt een gedeelte van de route van lijn 365 overgenomen. Nieuw is dat lijn 346 alleen nog doordeweeks 2x/uur gaat rijden als aanvulling op lijn 344.
* [[Lijn 345 Bochum, Dahlhausen S-Bahnhof - Knappschafts Krankenhaus (2019)|Lijn 345 Bochum, Dahlhausen S-Bahnhof - Knappschafts Krankenhaus]]
De route van deze lijn wordt zowel in het centrum van Bochum als in [[Lijn 345 Bochum, Dahlhausen S-Bahnhof - Knappschafts Krankenhaus|Langendreer]] gewijzigd. In het centrum wordt niet langer via de Lohring gereden maar via de Wasserstraße en in Langendreer wordt niet langer via Langendreer S-Bahnhof en Langendreer Markt gereden maar via Langendreer West S-Bahnhof en Langendreer Amt. Bovendien wordt de frequentie verlaagd door de parallel rijdende lijn 355 die een gedeelte van de ritten voor zijn rekening gaat nemen. Het traject tussen Dahlhausen S-Bahnhof en de Munscheider Straße wordt niet langer bediend door lijn 390 maar alleen nog door de lijnen 345 en 355.
* [[Lijn 346 Bochum, Scharpenseelstraße - Fachhochschule]]
Deze lijn wordt vanaf Eppendorf via Höntrop naar [[Lijn 346 Bochum, Freiheitstraße - Fachhochschule|Wattenscheid Mitte]] verlengd. Hiermee wordt een gedeelte van de route van lijn 390 overgenomen. Nieuw is dat lijn 346 alleen nog 2x/uur doordeweeks gaat rijden als aanvulling op lijn 344 die grotendeels dezelfde route gaat rijden.
* [[Lijn 349 Bochum, Hauptbahnhof - Blankensteiner Straße]]
Deze lijn gaat doordeweeks nog maar 1x/uur in plaats van 2x/uur naar de Haarstraße rijden. Ter compensatie gaat op een gedeelte van de route ook lijn 339 rijden. Wel wordt voortaan op zondag voor 12:00 uur ook de Blankensteiner Straße 1x/uur bediend. Als laatste wordt de halte Buddenbergplatz ook richting het Hauptbahnhof bediend en tegelijkertijd hernoemd in Hauptbahnhof/Buddenbergplatz net zoals de halte Seier wordt hernoemd in Wiemelhauser Straße.
Deze lijn wordt vernummerd in [[Lijn 350 Bochum Hauptbahnhof - Hattingen Mitte|lijn 350]]. Nieuw hierbij is de uitgebreidere route in Hattingen Welper om het wegvallen van lijn 141 te compenseren. Hierbij wordt onder andere de halte Welper Markt in de route opgenomen. In Bochum wordt de route uitgebreid met de haltes Christstraße en Farnstraße. Tevens wordt de dienstregeling uitgebreid. Zo wordt frequentie doordeweeks overdag verhoogd van 3x/uur naar 4x/uur en in Hattingen wordt de frequentie op zaterdag uitgebreid van 2x/uur naar 4x/uur en in de avonduren van 1x/uur naar 2x/uur.
* [[Lijn SB33 Bochum, August Bebel Platz - Ruhr Universität]]
Deze nieuwe lijn gaat als snelbus rijden tussen Wattenscheid Mitte en Querenburg om Wattenscheid een snelle verbinding met de Universität te kunnen geven.
* [[Lijn NE1 Bochum, Hauptbahnhof - Kruppstraße]]
De halte Frieda Schanz Straße wordt hernoemd in Grummer Teiche.
141.448
bewerkingen

Navigatiemenu