Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2022

1 byte verwijderd, 30 jan 2021 18:33
geen bewerkingssamenvatting
* Op werkdagen wordt overdag de frequentie tussen [[Arnhem Centraal]] en [[Schiphol Airport]] verhoogd van vier naar zes treinen per uur. Dit wordt gerealiseerd door een nieuwe [[intercity]] die stopt te Arnhem Centraal, [[Ede-Wageningen]], [[Veenendaal-De Klomp]], [[Utrecht Centraal]], [[Amsterdam Centraal]], [[Amsterdam Zuid]] en [[Schiphol Airport]] en die verder zal rijden naar [[Rotterdam Centraal]].
* De huidige intercity tussen [[Nijmegen]] en [[Den Helder]] zal voortaan te [[Driebergen-Zeist]] stoppen in plaats van te [[Veenendaal-De Klomp]]. De huidige intercity tussen Nijmegen en Schiphol Airport stopt niet meer te Driebergen-Zeist.
* In de vroege ochtend, 's avonds en in het weekend blijft de huidige dienstregeling in standeen kwartierdienst gereden worden. Er wordt gekeken naar wanneer er voldoende vervoersvraag is om ook in het weekend elke tien minuten een trein te rijden.
* Tussen Arnhem Centraal en Nijmegen blijft de dienstregeling ongewijzigd om zo de aansluitingen in Arnhem ongewijzigd te laten. Door het gewijzigde stoppatroon is er tussen Nijmegen / Arnhem Centraal en Utrecht wel tot vier minuten reistijdwinst en tussen Nijmegen / Arnhem Centraal en Amsterdam Centraal tot vijf minuten reistijdwinst.
* Wanneer de ICE rijdt, vertrekken de vijfde en zesde intercity richting Arnhem Centraal drie minuten later vanuit Utrecht Centraal. Dit heeft geen gevolgen voor aansluitingen in Arnhem.
29.349
bewerkingen

Navigatiemenu