Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling verkeersverbond VRR 2020

11.101 bytes toegevoegd, 1 okt 2020 18:26
Dienstregeling 2020 DSW21
* [[Lijn NE40 Dortmund, Lübckerhofstraße - Lütgendortmund S-Bahnhof]]
De omleiding tussen Aplerbeck en Schüren wordt ongedaan gemaakt. Voortaan wordt weer via de reguliere route gereden. Hierbij komen de haltes Rodenbergstraße/Aplerbeck en Rodenberg Center niet terug in de dienstregeling.
=== Wijzigingen per 3 maart 2020 ===
* [[Lijn 455 Dortmund, Hauptbahnhof - Borsigplatz]]
Van maandag tot en met vrijdag wordt rond middernacht een derde rit van de halte Borsigplatz naar Dortmund Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.
=== Wijzigingen per 18 mei 2020 ===
* [[Lijn 410 Dortmund, Huckarde Bushof - Derne Am Wittfeld]]
De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 6:00 en 9:00 uur en tussen 12:00 en 16:00 uur worden extra ritten tussen de haltes Lindenhorst Kirche en Schulte Rodding aangeboden die zorgen voor een frequentie van 4x/uur op dit traject.
* [[Lijn 423 Dortmund, Grevel - Gürtlerstraße]]
De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Doordeweeks tussen 8:00 en 9:00 uur worden drie extra ritten van de halte Gürtlerstraße naar Grevel aan de dienstregeling toegevoegd. Hierdoor wordt het aantal ritten verhoogd van drie naar zes. Alle ritten gaan in de ochtend voortaan starten bij de halte Gürtlerstraße in plaats van bij de halte Steinhofstraße. In plaats van in de middag alleen tussen 14:30 uur en 16:00 uur 6x/uur richting de halte Gürtlerstraße te rijden, wordt voortaan tussen 12:00 en 17:00 uur 6x/uur gereden in beide richtingen.
* [[Lijn 428 Dortmund, Baedekerstraße - Roningweg]]
De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Rond het middaguur gaan drie extra ritten van de halte Roningweg naar de Baedekerstraße rijden. Hierdoor wordt de frequentie al vanaf 12:00 uur in plaats van 13:00 uur verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.
* [[Lijn 432 Dortmund, Hörde Bahnhof - Syburg]]
De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 7:00 en 9:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur wprden extra ritten tussen de haltes Hörde Bahnhof en Heideweg aangeboden die zorgen voor een frequentie van 4x/uur op dit traject. In de ochtendspits rijden deze ritten alleen richting Hörde Bahnhof.
* [[Lijn 433 Dortmund, Hörde Bahnhof - Waldstraße]]
De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 13:00 en 15:00 uur worden extra ritten aangeboden die zorgen voor een frequentie van 4x/uur op het gehele traject.
* [[Lijn 436 Dortmund, Hörde Bahnhof - Asseln Aplerbecker Straße]]
De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 6:30 en 9:00 uur wordt het aantal ritten tussen de haltes Alperbeck en Zum Alten Flugfeld uitgebreid waardoor de frequentie op dit traject wordt verhoogd van 3 à 5x/uur naar 6x/uur. Gedurende de middaguren wordt tussen circa 12:00 en 16:00 uur de frequentie tussen de haltes Aplerbeck en Asseln Aplerbecker Straße verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.
* [[Lijn 441 Dortmund, Hörde Bahnhof - Godefriedstraße]]
De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 7:00 en 9:00 uur wordt de frequentie van de halte Hörde Bahnhof naar de Danziger Straße verhoogd van 3x/uur naar 6x/uur.
* [[Lijn 448 Witten Auf dem Wellerskamp - Dortmund Löttringhausen]]
De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. Tussen circa 7:00 en 9:00 uur en tussen circa 12:00 en 15:00 uur worden verdichtingsritten aan de dienstregeling toegevoegd waardoor de frequentie wordt verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur. Deze verdichtingsritten gaan van Kruckel via Barop en Löttringhausen direct terug naar Kruckel rijden. De bestaande verdichtingsritten in de spitsrichting tussen de haltes Barop Parkhaus en Löttringhausen komen te vervallen.
* [[Lijn 460 Dortmund, Kirchlinde Zentrum - Reinoldikirche]]
De dienstregeling wordt uitgebreid met verdichtingsritten rond de schooltijden. In de ochtendspits wordt de frequentie verhoogd van 3x/uur naar 6x/uur. Deze verdichtingsritten rijden richting Kirchlinde niet via de halte Hafen.
* [[Lijn 462 Dortmund, Huckarde Bushof - An der Palmweide]]
Het aantal ritten tussen Germania en Marten Süd wordt fors uitgebreid. In plaats van in de spitsuren 1x/uur extra van Marten Süd naar Germania te rijden, wordt doordeweeks tussen circa 6:00 en 8:00 uur en tussen circa 12:00 en 17:00 uur 3x/uur extra tussen beide haltes gereden. Wel gaan deze ritten alleen nog buiten de vakanties rijden.
* [[Lijn 463 Dortmund, Am Volksgarten - Marten Süd S-Bahnhof]]
De extra ritten van Germania naar Marten Süd komen te vervallen.
* [[Lijn 470 Dortmund, Mengede S-Bahnhof - Oespel S-Bahnhof]]
Get aantal ritten tussen Germania en Oespel wordt fors uitgebreid. In plaats van in de spitsuren 2x/uur extra tussen Germania en Echeloh-Siedlung te rijden, wordt doordeweeks tussen circa 6:00 en 9:00 uur en tussen circa 12:00 en 17:00 uur 3x/uur extra tussen beide haltes gereden. Wel gaan deze ritten alleen nog buiten de vakanties rijden.
* [[Lijn 471 Dortmund, Auf dem Brauck - Göllenkamp]]
In de ochtendspits vervallen de ritten van Westerfilde naar Göllenkamp. Nieuw is dat de extra ritten in de middag tussen circa 12:00 en 17:00 uur gaan rijden in plaats van tussen circa 15:00 en 18:00 uur.
=== Wijzigingen per 27 juni 2020 ===
* [[Lijn 417 Dortmund, Kirchderne - Logistikpark Westfalenhütte]]
Enkele ritten gaan via of naar de nieuwe halte Walzwerkstraße/Logistikzentrum rijden. Op maandag tot en vrijdag gaat in de vroege ochtend één rit via en één rit naar deze halte rijden. Laatstgenoemde rijdt ook op zaterdag. Doordeweeks rond het middaguur gaan twee ritten naar de halte Walzwerkstraße/Logistikzentrum rijden en één rit vanaf deze halte. Op zaterdag gaat in de ochtend één rit naar de halte Walzwerkstraße/Logistikzentrum rijden en rond het middaguur en rond 18:00 uur rijdt één rit vanaf deze halte.
* [[Lijn 440 Dortmund, Emschertor - Lütgendortmund S-Bahnhof]]
De halte Wilo wordt hernoemd in Nortkirchenstraße/Wilo. Deze halte wordt niet langer doordeweeks tussen circa 5:30 en 22:30 bediend. Gedurende deze tijdsperiode wordt de nieuwe halte WiloPark bediend.
* [[Lijn 475 Dortmund, Hauptbahnhof - Mengede S-Bahnhof]]
Doordeweeks vervallen in de avonduren de gaten van een uur tussen Deusen en Mengede waardoor voortaan de gehele avond 2x/uur de volledige route wordt gereden. Op zondag wordt de frequentie tot circa 21:00 uur verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.
* [[Lijn NE40 Dortmund, Lübckerhofstraße - Lütgendortmund S-Bahnhof]]
De halte Wilo wordt hernoemd in Nortkirchenstraße/Wilo. Tegelijkertijd gaat de eerste rit van vrijdag- op zaterdagnacht via de nieuwe halte WiloPark rijden.
=== Wijzigingen per 12 augustus 2020 ===
* [[Lijn 410 Dortmund, Huckarde Bushof - Derne Am Wittfeld]]
Opnieuw worden verdichtingsritten aan de dienstregeling toegevoegd. Zo worden voortaan tussen circa 7:00 en 9:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur ook extra ritten tussen de haltes Huckarde Bushof en Deusen aan de dienstregeling toegevoegd die zorgen voor een frequentie van 4x/uur op dit traject.
* [[Lijn 423 Dortmund, Grevel - Gürtlerstraße]]
Het aantal verdichtingsritten van de halte Gürtlerstraße naar Grevel in de ochtendspits wordt gereduceerd van zes naar vier.
* [[Lijn 430 Dortmund Hörde Bahnhof - Schwerte Bahnhof]]
Er wordt een aantal verdichtingsritten tussen de haltes Hörde Bahnhof en Schwerter Wald aan de dienstregeling toegevoegd. Doordeweeks tussen circa 7:00 en 8:30 uur en tussen 13:00 en 16:00 uur wordt de frequentie op dit traject verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.
* [[Lijn 432 Dortmund, Hörde Bahnhof - Syburg]]
De verdichtingsritten in de middag gaan ook rijden tussen de haltes Heideweg en Erikastraße.
* [[Lijn 437 Dortmund, Hörde Bahnhof - Jasminstraße]]
De verdichtingsritten in de middaguren vervallen waardoor de frequentie tussen de haltes Hörde Bahnhof en Aplerbeck weer wordt verlaagd van 6x/uur naar 3x/uur.
* [[Lijn 439 Dortmund, Hörde Bahnhof - Husen]]
Rond de schooltijden worden enkele verdichtingsritten aan de dienstregeling toegevoegd. In de ochtendspits gaat één extra rit van Husen naar Asseln Aplerbecker Straße rijden. Tevens gaan in de middaguren tussen circa 13:00 en 15:30 uur extra ritten rijden tussen de haltes Husen en Asseln Aplerbecker Straße waardoor de frequentie op dit traject wordt verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.
* [[Lijn 441 Dortmund, Hörde Bahnhof - Godefriedstraße]]
Het aantal extra ritten van de halte Hörde Bahnhof naar de Danziger Straße in de ochtendspits wordt gereduceerd tot drie.
* [[Lijn 445 Dortmund, Am Kai - Otto-Hahn-Straße]]
In de middagspits buiten de vakanties wordt de frequentie tussen de haltes Am Kai en Brünninghausen verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.
* [[Lijn 447 Dortmund, Huckarde Bushof - Hacheney]]
In de ochtendspits worden vier verdichtingsritten van Wellinghofen Markt naar de halte Weiße Taube aan de dienstregeling toegevoegd.
* [[Lijn 449 Dortmund, Zoo - Salingen]]
Er worden verdichtingsritten aan de dienstregeling toegevoegd. Doordeweeks tussen circa 13:00 en 15:00 uur wordt de frequentie buiten de vakanties verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.
* [[Lijn 450 Dortmund Westfalenhallen - Herdecke Schanze]]
In de ochtendspits worden vier verdichtingsritten van de halte Weiße Taube naar de Westfalenhallen aan de dienstregeling toegevoegd. In de omgekeerde richting gaan twee verdichtingsritten van de halte Westfalenhallen naar de halte Stargarder Weg rijden.
* [[Lijn 452 Dortmund, Hauptbahnhof - Geßlerstraße]]
In de ochtendspits worden drie verdichtingsritten van de halte Westentor naar de halte Vinckeplatz aan de dienstregeling toegevoegd. In de middag wordt tussen circa 13:30 en 15:30 uur 4x/uur in plaats van 2x/uur van de halte Kreuzstraße naar Dortmund Hauptbahnhof gereden. Tevens wordt op zondagavond tussen circa 19:00 en 21:00 uur de frequentie tussen de haltes Kreuzstraße en Hauptbahnhof verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.
* [[Lijn 460 Dortmund, Kirchlinde Zentrum - Reinoldikirche]]
De verdichtingsritten in de ochtendspits komen weer te vervallen waardoor de frequentie wordt verlaagd van 6x/uur naar 3x/uur.
* [[Lijn 461 Dortmund, Rupinghofstraße - Siepmannstraße]]
In de ochtendspits worden drie verdichtingsritten van Jungferntal naar Huckarde Bushof aan de dienstregeling toegevoegd.
* [[Lijn 465 Dortmund, Huckarde Bushof - Oespel S-Bahnhof]]
Doordeweeks tussen circa 7:00 en 9:00 uur en tussen circa 12:00 en 15:00 uur wordt 2x/uur een extra rit tussen de haltes Huckarde Bushof en Otto-Hahn-Straße aan de dienstregeling toegevoegd waardoor de frequentie op dit traject wordt verhoogd van 1 à 3x/uur naar 3 à 5x/uur.
* [[Lijn 474 Dortmund Mengede S-Bahnhof - Lünen Brambauer Verkehrshof (2020)|Lijn 474 Dortmund Mengede S-Bahnhof - Lünen Brambauer Verkehrshof]]
De dienstregeling wordt fors gewijzigd. Lijn 474 gaat niet langer via Mengeder Heide naar [[Lijn 474 Dortmund Mengede S-Bahnhof - Lünen Brambauer Verkehrshof|Brambauer]] rijden maar via een directe route. De bediening van Mengeder Heide wordt overgenomen door lijn 476.
* [[Lijn 476 Dortmund, Mengede S-Bahnhof - Im Siesack]]
Deze nieuwe lijn neemt de bediening van Mengeder Heide over van lijn 474 waardoor deze lijn een snellere route naar Brambauer kan gaan rijden.
== Dienstregeling 2020 [[DVG]] ==
140.138
bewerkingen

Navigatiemenu