Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Concessie Noord-Brabant Oost

5 bytes verwijderd, 14 mei 2019 11:57
geen bewerkingssamenvatting
De '''concessie Noord-Brabant Oost''' was een openbaarvervoercontract ten behoeve van de streekdiensten in het oosten van Noord-Brabant. Voor 2002 reed naast BBA ook [[Hermes]] in dit gebied. De lijnen gingen na een openbare aanbesteding echter allemaal over naar BBA.
Waarschijnlijk ging de nieuwe concessie formeel op 1 januari 2002 al in , maar omdat BBA tijd nodig had voor de implementatie is de eerste nieuwe dienstregeling met van BBA pas op 25 augustus 2002 van start gegaan.
De stadsdienst stadsdiensten van 's-Hertogenbosch en Oss vielen niet onder deze concessie. De stadsdienst 's-Hertogenbosch viel nog onder de verantwoordelijkheid van de gemeente en de stadsdienst van Oss van ondergebracht in een aparte [[Concessie Stadsvervoer Oss|concessie]].
Op 10 december 2006 werd de concessie gesplitst in de [[concessie Meierij]] en de [[concessie Oost-Brabant (2007-2014)]]. De nieuwe vervoerder in beide concessies werd [[Arriva]].
== Lijnennet ==
''NB onderstaande : onderstaand lijnennet is mogelijk onvolledig en/of bevat lijnen die niet tot de concessie behoren.''
{|class="wikitable ovnl"
! Lijn
===Dienstregelingen voormalige Hermes concessie tot en met 2002===
Tot 25 augustus 2002 lag de huidige concessie in de vervoersgebieden van BBA en Hermes. BBA exploiteerde de verbinding Eindhoven - Veghel - Uden - Oss en alles westelijk ervan. Hermes exploiteerde de lijnen oostelijk van deze lijn en ten noorden van de concessie SRE/De Peel in de concessie Noordoost-Brabant. Op 25 augustus 2002 werd de concessie van Hermes samengevoegd met het concessiegebied van BBA en gegund aan BBA.
* [[Hermes dienstregeling Oost-Brabant 2001/2002]]
ap_users
14.134
bewerkingen

Navigatiemenu