Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 99 Nijmegen Centraal Station - Uden Busstation

1 byte verwijderd, 10 jun 2018 11:09
k
geen bewerkingssamenvatting
Eind 2010 werd door Novio de nieuwe halte Huurlingsedam geplaatst tussen Alverna en Nederasselt ter ontsluiting van de nieuwe Wijchense wijk met dezelfde naam.
Vanaf 4 april 2011 werden de werkzaamheden aan de weg van Nederasselt naar Nijmegen voortgezet, dit keer in Alverna zelf. Hierdoor kreeg lijn 99 in Alverna vanaf 3 april een omleiding via Wijchen en werd de lijn weer geknipt op de Brabantse Poort. Het traject Brabantse Poort - CS kreeg dit keer een apart lijnnummer, [[Lijn 199 Nijmegen, Centraal Station - Brabantse Poort|199]], om verwarring te voorkomen. Deze lijn ging als sneldienst rijden en stopte tussen de twee stations alleen op de Neerbosscheweg. Vanaf 13 april 2011 kwam er tevens een pendeldienst in Alverna voor 55+'ers welke reizigers van het centrum naar de halte Havenweg vervoerde. Deze lijn reed op twee vaste tijdstippen naar de Havenweg en weer terug. Daarbuiten kon de bus gereserveerd worden, dit moest minimaal één dag van te voren tevoren gebeuren. Wegens een enorm gebrek aan reizigers werd de vaste dienst op 28 april 2011 weer gestopt. In het weekend van 12 november 2011 waren de wegwerkzaamheden afgerond en reden de bussen van lijn 99 weer de oude route. De overstap op de Brabantse Poort en de gewijzigde vertrektijden bleven echter nog gehandhaafd tot ingang van de nieuwe dienstregeling op [[Dienstregeling concessie Arnhem - Nijmegen 2012|11 december 2011]].
In het najaar 2012 veranderden enkele haltenamen in de regio Nijmegen. De halte Nijmegen, Graafseweg/Nieuweweg kreeg zijn oude naam Teersdijk terug. De halte Nederasselt, Graafseweg/Broekstraat kreeg de naam Eindsestraat. De halte Brabantse Poort zou hernoemd worden naar Station Dukenburg, maar deze wijziging ging niet door.
ap_users
17.254
bewerkingen

Navigatiemenu