Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling entiteit Limburg 2018

16.656 bytes toegevoegd, 7 jun 2018 21:43
Nieuwe pagina aangemaakt met 'Op deze pagina staan alle wijzigingen voor de entiteit Limburg die in het dienstregelingsjaar 2017 doorgevoerd werden. == Wijzigingen per 16 j...'
Op deze pagina staan alle wijzigingen voor de entiteit [[Entiteit Limburg|Limburg]] die in het dienstregelingsjaar 2017 doorgevoerd werden.

== Wijzigingen per 16 juni 2018 ==
*In Smeermaas zijn de werkzaamheden afgerond en de buslijnen 63 en 45 kunnen weer hun normale routes rijden; de tijdelijke buslijnen 995 en 998 worden weer opgeheven. Van de reguliere buslijnen wijzigen wel de vertrek- en aankomsttijden.

== Wijzigingen per 25 juni 2018 ==
*In Genk wordt de overstaptijden tussen de stadsbussen verruimd, ook wordt een nieuwe halte ''Reinpadstraat'' geplaatst.

*[[Lijn H12 Hasselt Station - Stokrooie Waterstraat]]
In Spalbeek wordt de halte ''Centrum'' weer bediend, deze is nu verplaatst naar de andere kant van de kruising. Ook wordt in Spalbeek een nieuwe halte ''Laarbeekstraat'' geplaatst. De route wordt hier iets aangepast.

*[[Lijn H14 Hasselt Station - Godsheide Kerk]]
De halte ''Vormingscentrum'' wordt hernoemd naar ''Sasstraat'' en in Godsheide wordt een nieuwe halte ''Mizerikstraat'' geplaatst.

*[[Lijn H15 Hasselt, Station - Sint-Katarina]]
De halte ''Vormingscentrum'' wordt hernoemd naar ''Sasstraat''.

*[[Lijn H16 Hasselt Station - Rapertingen Kerk]]
De halte ''Trekschuren'' in Rapertingen wordt niet meer bediend. De rit van 16:30 vanaf de Campussalvator vertrekt 10 minuten later om 16:40.

*[[Lijn H17 Hasselt Station - Sint-Lambrechts-Herk Pastorijstraat]]
In Sint-Lambrechts-Herk wordt een nieuwe halte ''Steenberg'' geplaatst.

*[[Lijn H21 Hasselt Station - Spalbeek Oudestraat]]
In Spalbeek wordt de halte ''Centrum'' weer bediend, deze is nu verplaatst naar de andere kant van de kruising. Ook wordt in Spalbeek een nieuwe halte ''Laarbeekstraat'' geplaatst. De route wordt hier iets aangepast.

*[[Lijn H31 Hasselt Station - Kuringen Kerk]]
De halte ''KIDS'' in Kiewit wordt verplaatst naar de Heidestraat.

*[[Lijn H41 Hasselt Station - Kiewit Banneux Kerk]]
De halte ''Vormingscentrum'' wordt hernoemd naar ''Sasstraat'' en in Godsheide wordt een nieuwe halte ''Mizerikstraat'' geplaatst.

*[[Lijn H51 Hasselt Station - Godsheide Kerk]]
De halte ''Vormingscentrum'' wordt hernoemd naar ''Sasstraat''.

*[[Lijn H61 Hasselt, Station - Sint-Katarina]]
De halte ''Trekschuren'' in Rapertingen wordt niet meer bediend.

*[[Lijn H71 Hasselt, Station - Rapertingen]]
In Sint-Lambrechts-Herk wordt een nieuwe halte ''Steenberg'' geplaatst.

*[[Lijn T2 Rutten Kerk - 's-Herenelderen Lindebornstraat]]
De rit van 06:40 uit 's-Herenelderen vertrekt 1 minuut vroeger om 06:39.

*[[Lijn T3 Diets-Heur Kuilenstraat - Herstappe Kerk]]
In Vreren wordt een nieuwe halte ''School'' geplaatst en de halte ''Kerk'' in Herstappe wordt hernoemd naar ''Dorp''.

*[[Lijn 1 Hasselt Station - Genk Station]]
Alle ritten vanuit Hasselt vertrekken ongeveer 2 minuten later.

*[[Lijn 3 Hasselt Handelsschool - Heers Weg naar Waremme]]
Van de ritten die via Ulbeek rijden, wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

*[[Lijn 4 Hasselt Station - Tongeren Station]]
Doordeweeks vertrekt de rit van 18:12 uit Tongeren 7 minuten later om 18:19. Op zaterdag vertrekken alle ritten vanuit Hasselt 2 minuten vroeger en alle ritten vanuit Tongeren vertrekken 2 minuten later; hiermee ontstaat een ruimere aansluiting van/op lijn 74.

*[[Lijn 5 Hasselt Station - Sint-Truiden Station]]
De omleidingsroute in Runkst wordt omgezet naar de vaste route. De halte ''Boerenkrijgsingel'' wordt niet meer bediend, daarvoor in de plaats gaat deze lijn stoppen bij de haltes ''Heilig Kruis'' en ''Huidevetterslaan''.

*[[Lijn 8 Genk Station - Overpelt Ziekenhuis]]
In Neerglabbeek en Opoeteren vinden herinrichtingswerkzaamheden plaats; daarom gaat de bus hier een andere route rijden. In Genk wordt een nieuwe halte ''Reinpadstraat'' geplaatst tussen het Station en de Habexlaan en de halte ''Oude Kerkstraat'' in Bocholt wordt hernoemd naar ''Lindestraat''. Doordeweeks vertrekt de rit van 16:32 bij Overpelt Ursulinen 2 minuten later en van deze rit vervalt de lusroute via de Zandstraat. Tijdens de schoolvakanties vertrekken de ritten van 06:25 uit Genk en 17:00 vanuit Bree 5 minuten vroeger en tijdens de avonduren en het weekeinde zijn de overstaptijden in Genk verruimd.

*[[Lijn 9 Genk Station - Lanklaar Kruispunt]]
In Maasmechelen wordt een nieuwe halte ''Mechelse Heide'' geplaatst en de vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

*[[Lijn 10 Genk Station - Tongeren Hospitaal]]
Door het opvijzelen van de kanaalbrug bij Zutendaal wijzigen de vertrek- en aankomsttijden van de ritten die via Zutendaal rijden. Tijdens de schoolperiode vervalt de rit van 16:42 uit Genk; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van de rit van 17:01. De rit van 06:50 uit Tongeren vertrekt voortaan 8 minuten vroeger om 06:42

*[[Lijn 11 Genk Station - Maaseik Van Eycklaan]]
Alle ritten van .02 uit Genk vertrekken 2 minuten vroeger en de ritten vanaf Maaseik Campus H&R vertrekken 3 minuten vroeger. De rit van 06:11 uit Maaseik vertrekt 6 minuten vroeger om 06:05, de rit van 16:40 uit Genk vertrekt 10 minuten vroeger om 16:30, de rit van 17:13 uit Genk vertrekt 13 minuten vroeger en de rit van 07:23 uit As tijdens schoolvakanties vertrekt 6 minuten vroeger.

*[[Lijn 13 Hasselt Station - Bocholt Post]]
De haltes bij het ''Paulusinstituut'' worden hernoemd naar ''Inspirocollege'' en het Filip Neri trekt daarbij in, daarom rijden de ritten van 15:59 en 16:55 uit Heusden niet meer via het Filip Neri.

*[[Lijn 14 Maaseik Van Eycklaan - Beverlo Centrum]]
Van diverse ritten wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

*[[Lijn 15 Maaseik Van Eycklaan - Molenbeersel Grens]]
De rit van 18:06 uit Maaseik vertrekt 6 minuten later om 18:12.

*[[Lijn 17a Mol Station - Diest Leuvense Poort]]
De haltes bij het ''Paulusinstituut'' worden hernoemd naar ''Inspirocollege'' en het Filip Neri trekt daarbij in, daarom worden de haltes ''Inspirocollege'', ''Filip Neri'', ''Welvaartstraat'' en ''Guldensporenweg'' niet meer bediend.

*[[Lijn 18a Hasselt Station - Achel Statie]]
De halte ''Statie'' in Achel wordt naar de overkant van de kruising verplaatst en de halte ''Nieuwe Kerk'' wordt eveneens verplaatst. De rit van 06:10 uit Achel vertrekt tijdens schoolvakanties 3 minuten vroeger om 06:07 en de rit van 17:09 uit Neerpelt vertrekt 4 minuten later om 17:13. De rit van 11:03 uit Hasselt vertrekt 1 minuut later om 11:04.

*[[Lijn 19 Diest Station - Geel Station]]
In Tessenderlo rijden de ritten richting Geel voortaan via de Rode Heide in plaats van de Groenstraat en daarnaast vervalt het ommetje via de Baalmolenstraat in Baal.

*[[Lijn 19b Kwaadmechelen Chemie - Westerlo De Merodedreef]]
In Tessenderlo rijden de ritten richting Veerle niet meer via de Rode Heide en Groenstraat, maar via de Geelsebaan. In Veerle wordt een halte ''Haanven'' toegevoegd.

*[[Lijn 20 Mol Station - Tessenderlo Broederschool]]
In Tessenderlo gaat deze lijn via 't Loo rijden. In Mol wordt een nieuwe halte ''Lidwina Stichting 3'' toegevoegd, deze halte wordt al enkele maanden op een omleidingsroute bediend en wordt nu vast in de route opgenomen.

*[[Lijn 20a Maastricht Station - Hasselt Station]]
In Maastricht wordt de halte ''Lindekruis'' niet meer bediend, maar de bus gaat wel stoppen bij de halte ''Frontensingel/Maagdendries''. De rit van 16:58 uit Bilzen vertrekt 3 minuten later om 17:01, de rit van 08:19 uit Hasselt vertrekt 5 minuten later om 08:24 en de rit van 16:58 uit Rekem vertrekt 4 minuten later om 17:02.

*[[Lijn 21 Jeuk Kerk - Landen Mariahof]]
Vanwege de herinrichting van het Bronplein vervallen de haltes ''Mariahof'' en ''Bronplein''. De ritten vertrekken/eindigen voortaan bij de halte ''Stadhuis''.

*[[Lijn 23 Hasselt Station - Beringen Bogaersveld]]
De haltes bij het ''Paulusinstituut'' worden hernoemd naar ''Inspirocollege'' en het Filip Neri trekt daarbij in, daarom wordt de halte ''Filip Neri'' niet meer bediend.

*[[Lijn 23a Tongeren Station - Sint-Truiden Station]]
Deze lijn vormt voortaan de verbinding tussen het station en de PIBO in Tongeren, hier worden diverse extra ritten toegevoegd. De rit van 15:30 uit Tongeren vertrekt 10 minuten vroeger om 15:20 (behalve op woensdag).

*[[Lijn 25 Lanaken Cultureel Centrum - Maasmechelen Centrum]]
Aan de route worden twee haltes toegevoegd: ''Politie'' op de Maastrichterstraat in Lanaken en ''Politie'' op de Haubenlaan in Maasmechelen. De rit van 07:33 uit Maasmechelen eindigt in Lanaken voortaan bij de halte ''College'' in plaats van ''Sparrendal''.

*[[Lijn 28 Tongeren Station - Bilzen Station]]
Met uitzondering van woensdag vertrekt de rit van 16:12 vanaf de Legioenenlaan in Tongeren voortaan 4 minuten vroeger om 16:08.

*[[Lijn 30 Sint-Truiden Station - Beringen Bogaersveld]]
Op woensdag rijdt de rit van 12:17 uit Koersel in Herk-de-Stad een alternatieve route via de N2 en Diestsesteenweg.

*[[Lijn 31 Genk Station - Houthalen Cleantech Campus]]
De haltes bij het ''Paulusinstituut'' worden hernoemd naar ''Inspirocollege'' en het Filip Neri trekt daarbij in, daarom worden de haltes ''Stationsstraat'', ''Technische School'', ''Laak'', ''Guldensporenlaan'' en ''Inspirocollege Onder'' niet meer bediend. In Genk wordt een nieuwe halte ''Reinpadstraat'' geplaatst. De rit van 07:33 uit Houthalen vertrekt 4 minuten vroeger om 07:29, de rit van 12:11 uit Houthalen vertrekt 9 minuten later om 12:20. Ten slotte worden de overstaptijden in Genk verruimd.

*[[Lijn 32 Beringen Station - Tessenderlo Kerk]]
In Tessenderlo rijdt deze lijn via de Stationsstraat naar de Rode Heide en vervolgens via de Heilig Hartlaan en Neerstraat naar de eindhalte ''Kerk''.

*[[Lijn 33 Genk Station - Neerpelt Station]]
De rit van 07:29 uit Wijshagen vertrekt 2 minuten vroeger om 07:27 en tijdens vakantieperioden vertrekt de rit van 13:22 uit Neerpelt 2 minuten later om 13:24. In Genk wordt een nieuwe halte ''Reinpadstraat'' geplaatst en in Genk worden de overstaptijden verruimd.

*[[Lijn 34 Bolderberg Kerk - Houthalen Filip Neri]]
De haltes bij het ''Paulusinstituut'' worden hernoemd naar ''Inspirocollege'' en het Filip Neri trekt daarbij in, daarom rijdt de rit van 15:27 uit Houthalen niet meer via de haltes ''Filip Neri'', ''Inspirocollege'' en ''Welvaartstraat''.

*[[Lijn 34a Tongeren Station - Bilzen Station]]
De rit van 07:22 uit Bilzen vertrekt 1 minuut vroeger om 07:21 en de rit van 11:50 vanaf Tongeren PIBO op woensdag voortaan bij het station. Reizigers vanaf de PIBO kunnen gebruik maken van lijn 23a.

*[[Lijn 35 Hasselt Station - Kiewit Zavelvennestraat]]
De rit van 16:27 uit Genk St. Lodewijkstraat vertrekt 1 minuten vroeger om 16:26.

*[[Lijn 35c Hasselt Station - Diest Station]]
In Tessenderlo wordt de wijk Lichtveld niet meer bediend. De halte ''Lichtveld'' wordt verplaatst en ter hoogte van 't Loo wordt een nieuwe halte toegevoegd.

*[[Lijn 36 Hasselt Station - Genk Station]]
In Genk worden de overstaptijden verruimd. Op woensdag tijdens de schoolperiode rijdt de rit van 11:30 niet meer, reizigers kunnen gebruik maken van de rit van 11:40.

*[[Lijn 39 Tongeren Legioenenlaan - Vroenhoven Busstation]]
Om 07:25 rijdt een nieuwe rit van Kanne ''naar'' Tongeren St. Truiderpoort, op woensdag rijdt om 12:10 een nieuwe rit van Tongeren Legioenenlaan naar Kanne en om 16:21, maar niet op woensdag, rijdt een nieuwe rit van Tongeren Legioenenlaan naar Kanne. Op vrijdag vertrekt de rit bij het PIBO om 12:00 bij het station om 12:14; reizigers vanaf de PIBO kunnen gebruik maken van lijn 23.

*[[Lijn 39b Tongeren Sint-Truiderpoort - Sint-Martens-Voeren Crutzberg]]
De halte ''Place Reine Astrid'' in Visé wordt niet meer bediend. Op zaterdag vertrekken de ritten 08:40, 10:40 en 12:40 uit Sint-Martens-Voeren 3 minuten eerder om 08:37, 10:37 en 12:37. De rit van 16:17 uit Tongeren vertrekt op schooldagen 8 minuten later om 16:25.

*[[Lijn 40 Genk Station - Maaseik Van Eycklaan]]
De halte ''Weg naar Opoeteren'' wordt niet meer bediend als gevolg van herinrichtingswerkzaamheden. De rit van 17:01 uit Maaseik vertrekt tijdens de schoolperiode 10 minuten later om 17:11.

*[[Lijn 42 Sint-Truiden Station - Landen Station]]
Vanwege de herinrichting van het Bronplein vervallen de haltes ''Mariahof'' en ''Bronplein''. De ritten vertrekken/eindigen voortaan bij de halte ''Stadhuis''.

*[[Lijn 45 Maastricht Station - Hasselt Station]]
De overstaptijden in Genk worden verruimd. De rit van 16:37 vanaf Lanaken Sparrendal tijdens de schoolperiode rijdt niet meer. De rit van 12:05 vanaf Lanaken College vertrekt 3 minuten later om 12:08; reizigers vanaf het Cultureel Centrum kunnen gebruik maken van lijn 25 en de rit van 15:37 vertrekt 8 minuten later om 15:45 en begint voortaan bij het Cultureel Centrum in plaats van College. De rit van 16:06 vertrekt tijdens vakantieperioden 2 minuten vroeger om 16:04.

*[[Lijn 46 Genk Station - Zonhoven Halveweg]]
In Genk wordt een nieuwe halte ''Reinpadstraat'' geplaatst.

*[[Lijn 48 Hasselt Station - Hamont Kerk]]
Van diverse ritten in functie van scholieren wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

*[[Lijn 61 Tongeren Station - Maaseik Van Eycklaan]]
De rit van 15:56 op woensdag en 11:54 op vrijdag vertrekken in Tongeren vanaf het station in plaats van de PIBO. Reizigers vanaf de PIBO kunnen gebruik maken van lijn 23a. Tijdens de schoolperiode vertrekt de rit van 06:58 vanaf Maaseik 6 minuten vroeger en de rit van 16:36 vanaf Maaseik vertrekt 1 minuut later om 16:37. De rit van 15:35 uit Lanaken wordt geschrapt.

*[[Lijn 62 Maastricht Station - Tongeren Sint-Truiderpoort]]
Op schooldagen vervallen enkele ritten tussen Kanne en Tongeren, reizigers kunnen als alternatief gebruik maken van lijn 39. De halte ''Lindekruis'' wordt niet meer bediend, maar wel gaat de bus stoppen bij de halte ''Frontensingel/Maagdendries''. De rit van 06:33 uit Tongeren vertrekt 5 minuten vroeger om 06:28.

*[[Lijn 63 Maastricht Station - Eisden Pauwengraaf]]
In Maastricht worden de haltes ''Lindenkruis'', ''Fort Willemsweg'', ''Cabergerweg'' niet meer bediend. Wel gaat de bus stoppen bij de halte ''Frontensingel/Maagdendries''.

*[[Lijn 64 Dilsen Administratief Centrum - Rekem OPZ]]
De halte ''Proosterbosstraat'' wordt verplaatst naar de straathoek bij de Merelstraat en in Lanklaar wordt een nieuwe halte ''Boslaan'' geplaatst.

*[[Lijn 74 Tongeren Station - Liège Place Saint-Lambert]]
In Liège gaat deze lijn ook stoppen bij de halte ''Cadran''. Op zaterdag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden zodat een ruimere aansluiting van/op lijn 4. Tijdens de vakantieperiode wijzigen de vertrek- en aankomsttijden van enkele ritten.

*[[Lijn 91 Hasselt Station - Hulst Kerk]]
De ritten richting Lummen rijden in Tessenderlo niet meer via de wijk Lichtveld, ter hoogte van 't Loo wordt een nieuwe halte geplaatst.

*[[Lijn 105 Hasselt Station - Sint-Truiden Station]]
De omleidingsroute in Runkst wordt omgezet naar de vaste route. De halte ''Boerenkrijgsingel'' wordt niet meer bediend, daarvoor in de plaats gaat deze lijn stoppen bij de haltes ''Heilig Kruis'' en ''Huidevetterslaan''.

*[[Lijn 182 Hasselt Station - Achel Statie]]
De halte ''Statie'' in Achel wordt naar de overkant van de kruising verplaatst en de halte ''Nieuwe Kerk'' wordt eveneens verplaatst.

*[[Lijn 183 Genk Station - Neerpelt Station]]
De rit van 06:58 uit Genk vertrekt 7 minuten vroeger om 06:51.

*[[Lijn 283 Hasselt Station - Kleine Brogel Weg naar Overpelt]]
De haltes bij het ''Paulusinstituut'' worden hernoemd naar ''Inspirocollege'' en het Filip Neri trekt daarbij in, daarom worden de haltes ''Technische Schoolstraat'', ''Guldensporenlaan'', ''Inspirocollege'', ''Welvaartstraat'' en ''Filip Neri''. De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

*[[Lijn 299 Hasselt Station - Geel Station]]
In Tessenderlo wordt de wijk Lichtveld niet meer bediend. De bestaande halte wordt verplaatst en ter hoogte van 't Loo wordt een nieuwe halte geplaatst.

*[[Lijn 302 Geel Station - Maaseik Van Eycklaan]]
In Tessenderlo wordt de halte ''De Rijt'' niet meer bediend.

*[[Lijn 348 Landen Station - Overhespen Gemeenteschool]]
Vanwege de herinrichting van het Bronplein vervalt de halte ''Mariahof''. In Overhespen begint/eindigt deze lijn voortaan bij de halte ''Dorp'' in plaats van ''Gemeenteschool''. De halte ''Kruispunt'' in Eliksem wordt verplaatst.

*[[Lijn 453 Vliermaalroot Kerk - Diepenbeek Universiteit]]
De rit van 16:35 uit Diepenbeek vertrekt voortaan 4 minuten later om 16:39.

*[[Lijn 725 Dilsen - Stokkem - Lanklaar - Maasmechelen]]
In Maasmechelen wordt een nieuwe halte ''Prinsenpark'' geplaatst en in Lanklaar wordt een nieuwe halte ''Boslaan'' geplaatst.

*[[Lijn 738 Zondagbediening Tongeren]]
De halte ''Kerk'' in Herstappe wordt hernoemd naar ''Dorp''.

[[Categorie:Entiteit Limburg]]
[[Categorie:Dienstregeling De Lijn]]
ap_users
86.754
bewerkingen

Navigatiemenu