Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 8 Maastricht Boschpoort - Valkenburg Station

36 bytes verwijderd, 4 mrt 2018 20:15
geen bewerkingssamenvatting
 
{{LijnInfo
|lijnnr=8
=== Dienstregeling ===
*Op zondag wordt tussen Bemelen en Maastricht Boschpoort en Bemelen als [[belbus]] gereden. Op de rest van het traject rijdt lijn 8 dan niet.
== Route ==
== Geschiedenis ==
Op [[Dienstregeling concessie Limburg 2017|11 december 2016]] ging de volgende concessie [[Concessie Limburg (2017-2031)|Limburg]] van start, die nu de volledige provincie besloeg. Na het debacle met [[Abellio]] werd de concessie aan de tweede winnaar gegund: [[Arriva]]. Het lijnennet van [[Veolia Transport]] werd hierbij flink aangepast, waarbij het [[visgraatmodel]] de basis voor het lijnennet vormt.<br>De oude [[Lijn 53 Valkenburg Station - Maastricht Meutestraat|lijn Lijn 53]] werd op die datum vernummerd naar '''lijn 8'''. De route bleef ongewijzigd, maar in tegenstelling tot voorheen werd die in de avonduren en op zondag voortaan als [[belbus]] geredenis gaan rijden. De route bleef ongewijzigd.
Vanaf [[Dienstregeling concessie Limburg 2018|10 december 2017]] gingen de ritten van maandag- t/m tot en met zaterdagavond weer als vaste lijnbus rijden in plaats van een als [[belbus]] en reden dan ook weer over het hele traject. Bovendien gingen deze ritten de gehele route rijden. Alleen op zondag bleef een [[belbus]] tussen Maastricht Boschpoort en Bemelen rijden.
60.335
bewerkingen

Navigatiemenu