Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 21 Amsterdam, Geuzenveld - Centraal Station

161 bytes toegevoegd, 13 jan 2018 23:37
Historie
''Let op! De twee haltes '''De Savornin Lohmanstraat''' zijn twee '''verschillende''' haltes!''
==HistorieGeschiedenis ==
Lijn 21 begon in 1956 als kort pendeltje van de Aalbersestraat via de Ruys de Beerenbrouckstraat en Antony Moddermanstraat naar de Slotermeerlaan, waarkon worden overgestapt op lijn 13. Nog datzelfde jaar werd de lijn een stuk langer: vanaf de Ruys de Beerenbrouckstraat ging het via de Dr. H. Colijnstraat, Lodewijk van Deysselstraat, Burgemeester Van Leeuwenlaan, Burgemeester Roëllstraat, Burgemeester Rendorpstraat, Burgemeester Fockstraat, Burgemeester De Vlugtlaan, Bos en Lommerweg en Haarlemmerweg naar het toenmalige Station Sloterdijk aan de Molenwerf. In 1958 werd de lijn verlengd naar de De Savornin Lohmanstraat en werd de lijn verlegd via de Burgemeester Van de Pollstraat in plaats van de Burgemeester Rendorpstraat.
Op [[Dienstregeling concessie Stadsvervoer Amsterdam 2017|11 december 2016]] werd de frequentie in de spitsuren verhoogd naar 10x/uur en in de weekenden naar 8x/uur.
 
Op een onbekende datum werd de eenrichtingshalte ''Haarlemmerweg'' hernoemd naar ''Solebaystraat'', gelijk aan de halte in de tegenovergestelde richting.
60.501
bewerkingen

Navigatiemenu