Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken
Geschiedenis
Op [[Dienstregeling concessie GD 2014|5 januari 2014]] werden de extra ritten in de ochtendspits vanuit Drachten van [[Lijn 89 Drachten Van Knobelsdorffplein - Groningen Centraal Station|lijn 89]] afgesplitst en ondergebracht bij de nieuwe '''lijn 189'''. Alleen in de ochtendspits rijden drie ritten naar Groningen, in de tegenovergestelde richting is eerstgenoemde lijn nog steeds het alternatief.
Op [[Dienstregeling concessie GD 2015|14 december 2014]] werd de dienstregeling flink uitgebreid. De lijn ging nu dagelijks rijden tussen Drachten en Marum en doordeweeks ook tussen Marum en Groningen. In feite werd hiermee de oude lijnvoering van ''lijn 89'' weer hersteld.
Op [[Dienstregeling concessie GD 2017|30 april 2017]] gingen de ritten op zondag als LijnBelBus rijden en gingen de ritten die van en naar Marum rijden slechts tot Drachten Transferium Oost rijden.
Op [[Dienstregeling concessie GD 2018|10 december 2017]] werden twee nieuwe haltes toegevoegd aan de route: ''Westpoort'' bij de afslag Oostwold van de snelweg A7 als vervanging van [[Lijn 88 Groningen Centraal Station - Leek Centrum|lijn 88]] en ''Sportpark Corpus den Hoorn'' in Groningen, zodat een missend gat in dit bedieningsgebied opgevuld werd. Tegelijkertijd gingen alle ritten op zaterdag voortaan met een 8-persoonsbusje persoonsbus rijden en kwamen de [[belbus]]ritten op diezelfde avond te vervallen en ten slotte . Bovendien kwamen alle ritten op zondag te vervallen.
60.274
bewerkingen

Navigatiemenu