Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 3 Leek Bousemalaan - Groningen Ruischerbrug

281 bytes toegevoegd, 7 dec 2017 22:32
geen bewerkingssamenvatting
{{Nieuwedrgl1}}
{{LijnInfo
|route=Tolbert/Leek - Midwolde - Hoogkerk - Groningen Peizerweg - Groningen Hoofdstation - Groningen Centrum - Groningen Kardinge - Groningen Lewenborg
|frequentie_zaterdag=2-4x/uur
|frequentie_zaterdag_vakantie=2-3x/uur (zomer)
|frequentie_zondag=2x2-4x/uur
|frequentie_avond=2x/uur
|afbeelding=3437-3.jpg
=== Dienstregeling ===
*Van maandag t/m vrijdag overdag De hele week rijdt de helft van het aantal ritten van/naar Leek Bousemalaan en de andere helft van/naar Leek Oostindië.*Op zaterdag rijdt de helft van het aantal ritten van/naar Leek Bousemalaan en de andere helft vanaf/tot wordt na 09:30 tussen P+R Hoogkerk.*Tijdens de avonduren en op zondag rijden alle ritten via Tolbert van/Ruischerbrug elk kwartier gereden en wordt naar Leek Bousemalaanslechts 2x per uur gereden. Voor 09:30 wordt elk half uur het hele traject gereden.*In de zomervakantie wordt doordeweeks 2x/uur vanaf de Bousemalaan en 1x/uur vanaf Oostindië gereden en op zaterdag wordt tussen 9:30 en 17:30 uur 3x/uur tussen de Bousemalaan en Ruischerbrug gereden; voor 9:30 uur wordt 2x/uur gereden.
== Route ==
== Geschiedenis ==
Op [[Dienstregeling concessie GD 2016|8 mei 2016]] werd volgens de verwachting de lijn met één halte doorgetrokken van [[Lijn 3 Leek Bousemalaan - Groningen Lewenborg|Lewenborg]] naar (de) Ruischerbrug. Met name voor de reizigers vanuit Appingdam in het (noord)oosten van de provincie werd de reistijd in de richting van Kardinge hierdoor flink verkort en konden zij ook buiten de spitsuren sneller reizen. In de rest van de route en in de dienstregeling vonden (vrijwel) geen wijzigingen plaats, alleen werd het laatste deel van de busbrug/baan Peizerweg in gebruik genomen, waardoor de halte ''Kamerlingh Onnesstraat'' kwam te vervallen.
 
Op [[Dienstregeling concessie GD 2018|10 december 2017]] werd de frequentie op zondag tussen circa 12:00 en 17:30 tussen Beijum en P+R Hoogkerk naar een kwartierdienst vanwege de toegenomen passagiersaantallen. Daarnaast ging de helft van de ritten in de avonduren en op zondag niet meer naar Tolbert rijden, maar naar het eindpunt Leek Oostindië, waarmee het gebied rond deze halte meer reismogelijkheden kreeg tijdens de rustigere uren.
ap_users
86.339
bewerkingen

Navigatiemenu