Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2018

12 bytes toegevoegd, 21 okt 2017 10:55
k
Extra treinen Amsterdam - Eindhoven
=== Extra treinen Amsterdam - Eindhoven ===
* Tussen [[Amsterdam Centraal]] en [[Eindhoven]] gaan zes in plaats van vier [[Intercity]]'s per uur rijden. De Intercity tussen [[Schiphol Airport]] en [[Venlo]] / [[Heerlen]] zal voortaan niet meer splitsen en combineren te Eindhoven, maar in z'n geheel naar Venlo rijden. De Intercity tussen [[Enkhuizen]] en Amsterdam Centraal zal voortaan doorrijden naar [[Utrecht Centraal]], Eindhoven, [[Roermond]] en [[Heerlen]].
* 's Avonds en op enkele vroege uren zal de Intercity tussen Schiphol Airport en Venlo gewoon blijven rijden. De Intercity vanuit Enkhuizen rijdt dan door naar [[Eindhoven]] en [[Maastricht]] (in plaats van Heerlen). De tijden worden dan iets verschoven zodat een regelmatige kwartierdienst blijft bestaan.
* Tussen Utrecht Centraal en [[Houten Castellum]] gaan in de spits in de drukste richting twee extra [[Sprinter|Sprinters]] per uur rijden.
==== Uitwerking Utrecht - Eindhoven ====
* Op werkdagen rijdt de eerste Intercity van Utrecht Centraal naar Eindhoven een half uur eerder. Deze trein rijdt door naar Maastricht.
* De kwartierdienst vanaf Utrecht Centraal naar Eindhoven wordt van maandag tot en met zaterdag verlengd tot circa 23:00uur. Op zondag rijdt de kwartierdienst van Eindhoven naar Utrecht Centraal 's avonds een uur langer. Deze treinen rijden verder naar Schiphol Airport.
* In de avonduren wordt te [[Breukelen]] de overstap van de Sprinters uit [[Amsterdam Centraal]] op de Sprinters naar [[Rhenen]] teruggebracht van zeventien tot acht minuten.
* De Sprinter van Rhenen naar Breukelen zal voortaan tot circa 18:30 uur doorrijden naar Amsterdam Centraal en Uitgeest.
* Te [[Geldermalsen]] wordt de overstap van de Sprinter uit 's-Hertogenbosch op de Sprinter naar [[Tiel]] elf tot vijftien minuten korter. De overstap van de [[stoptrein]] uit [[Dordrecht]] op de Sprinter naar 's-Hertogenbosch wordt vier minuten langer; in omgekeerde richting wordt deze overstap juist 26 minuten korter.
* Te Tiel wordt de overstap van de Sprinter uit [[Utrecht Centraal]] op de stoptrein naar [[Elst]] en [[Arnhem Centraal]] twintig minuten langer.
==== Uitwerking Schiphol Airport - Utrecht - Nijmegen ====
De extra treinen tussen Amsterdam en Eindhoven hebben ook gevolgen voor de treinen tussen Schiphol Airport en [[Nijmegen]]:
* De kwartierdienst vanaf Utrecht Centraal naar Nijmegen wordt van maandag tot en met zaterdag verlengd tot circa 23:00uur. De kwartierdienst tussen Utrecht Centraal en Schiphol Airport wordt 's avonds verlengd tot circa 21:30uur.
* Op werkdagen start de kwartierdienst van Utrecht Centraal naar Nijmegen dertig minuten later. Op zondag vervalt de vroege Intercity van Arnhem Centraal naar Nijmegen.
* Op zondag begint de rechtstreekse Intercity van Nijmegen naar Schiphol Airport twee uur eerder met rijden en rijdt deze een uur langer door. De intercity van Schiphol Airport naar Nijmegen start ook twee uur eerder.
==== Uitwerking Eindhoven - Heerlen ====
* Op de momenten dat er geen zes Intercity's per uur rijden tussen Amsterdam Centraal en Eindhoven moet dienen reizigers van/naar Heerlen overstappenover te stappen. Reizigers van/naar Heerlen krijgen tot later op de avond een rechtstreeks rechtstreekse verbinding met Eindhoven, waar in tien minuten overgestapt kan worden op de treinen van/naar Amsterdam Centraal. De laatste Intercity vanuit Eindhoven naar Heerlen vertrekt voortaan rond 20:30 uur (op zondag rond 21:30uur). Vanuit Heerlen vertrekt de laatste Intercity iets voor 19:00 uur (op zondag iets voor 20:00uur).* Wanneer er geen rechtstreekse trein meer rijdt tussen Heerlen en Eindhoven, rijdt er eenmaal per uur een pendeltrein tussen [[Sittard]] en [[Heerlen]]. Bovendien kan er gebruik gemaakt worden van de stoptreinen van [[Arriva]]. Voor deze wijziging moet nog is een ontheffing aangevraagd worden bij nodig van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
* Doordat er te Eindhoven niet meer gesplitst en gecombineerd hoeft te worden ontstaat er een reistijdwinst van circa drie minuten tussen de Randstad en Heerlen.
* Tussen Eindhoven en [[Sittard]] rijden de treinen voortaan in 11/19-intervallen.
* Te Venlo en Roermond wijzigen de aansluitingen tussen diverse treinen met circa drie tot vijf minuten. Te Heerlen wordt de overstap tussen de Intercity uit Eindhoven en de stoptrein naar [[Herzogenrath]] met ongeveer een kwartier verkort. Ook de overstap tussen de Intercity uit Eindhoven en de stoptrein naar [[Kerkrade Centrum]] wordt met ongeveer een kwartier verkort.
=== Overige wijzigingen ===
ap_users
3.184
bewerkingen

Navigatiemenu