Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Utrecht Centraal

10 bytes toegevoegd, 30 sep 2017 14:57
geen bewerkingssamenvatting
De vernieuwing van het station is onderdeel van het project CU2030 waarmee de ruime omgeving van het stationsgebied van Utrecht vernieuwd wordt, inclusief Hoog Catharijne, de heraanleg van de Catharijnesingel en de aanpak van het Jaarbeursplein.
== Bus en tram==
Bij Utrecht Centraal zijn twee busstations te vinden: Busstation CS Jaarbeurszijde en Busstation CS Jaarbeursplein. ''Busstation CS Centrumzijde'', wat tussen het station en Hoog Catharijne lag, is per 2 juli 2016 gesloten vanwege diverse bouwwerkzaamheden aan deze kant van het station. De bussen werden grotendeels verplaatst naar CS Jaarbeurszijde, maar de lijnen die in de toekomst weer aan de centrumzijde gaan halteren verhuisden naar CS Jaarbeursplein. Tot 8 december 2013 heette dit busstation "Busstation Oost". ''Busstation Noord'' wat voorheen ook aan deze kant van het station gelegen was, is per 2 september 2013 gesloten wegens een nieuwe fase in de bouw van de OV-terminal, de bussen zijn verplaatst naar de andere busstations.
Het tweede busstation, ''Busstation CS Jaarbeurszijde'', ligt aan de westzijde van het station onder de stationshal en verving per 14 december 2015 het tijdelijke busstation met dezelfde naam dat tussen het station en de Rabobank in lag. Tot 8 december 2013 heette dit tijdelijke busstation Busstation West.
|node=3096957182
}}
Bus-/en tramstation CS Jaarbeursplein bestaat uit een tijdelijk busstation en de tramhalte op het Jaarbeursplein. Het busstation is gerealiseerd in december 2015 en werd per 2 juli 2016 uitgebreid om ruimte te maken voor de bussen die wegens bouwwerkzaamheden niet meer aan de Centrumzijde terecht konden.
Het busstation wordt gebruikt voor de [[Qliner]]s en [[Brabantliner]]s van [[Arriva]] en de [[U-OV]]-lijnen 2, 3, 6, 18 en 28.
<br clear=all>
ap_users
3.184
bewerkingen

Navigatiemenu