Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2018

1 byte toegevoegd, 29 aug 2017 00:27
reistijd moet Intercity zijn
* De Intercity's die tussen Leeuwarden en Zwolle rijden stoppen alleen nog maar te [[Heerenveen]], [[Steenwijk]] en Meppel. 's Avonds na 22:00 stopt de Intercity tussen Leeuwarden en Rotterdam Centraal op alle tussengelegen stations. Ook 's ochtends vroeg zullen enkele treinen dit doen.
* [[Syntus]] neemt de treindienst tussen Zwolle en [[Enschede]] over en tussen Zwolle en [[Kampen]] over. Syntus wil een [[sneltrein]] laten rijden tussen Zwolle en Enschede. Dit laatste zorgt ervoor dat de Sprinter tussen [[Apeldoorn]] en [[Enschede]] in de spits eenmaal per uur te Almelo ingehaald moet worden door deze nieuwe sneltrein en in één richting ook door een goederentrein. Dit zorgt voor een extra reistijd van zes tot dertien minuten. Ook de Intercity van Schiphol Airport naar Enschede is twee minuten langer onderweg. NS is in overleg voor financiële compensatie; mochten deze gesprekken tot niks leiden dan dient NS de oude dienstregeling in.
* De reistijd Intercity tussen Amsterdam Centraal en Brussel rijdt twaalfmaal per dag via de HSL. Dit zorgt ervoor dat de reistijd ongeveer dertig minuten afneemt. De betreffende Intercity's rijden in het pad van de Intercity Direct tussen Amsterdam Centraal en [[Rotterdam Centraal]]. Eens per vier uur rijdt er een rechtstreekse Intercity tussen [[Den Haag HS]] en Brussel. De Intercity's tussen Amsterdam Centraal en Brussel rijden via [[Breda]] en [[Noorderkempen]] in plaats van Dordrecht en Roosendaal.
* Bovenstaande wijziging heeft tot gevolg dat het aantal reismogelijkheden tussen Rotterdam Centraal en Breda toeneemt van vier naar vijf treinen per uur. Het aantal reismogelijkheden vanaf Den Haag HS naar Amsterdam Centraal neemt af van vijf naar vier treinen per uur. Het aantal reismogelijkheden tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht neemt af van vijf naar vier treinen per uur. Het aantal reismogelijkheden tussen Rotterdam Centraal / Dordrecht en Roosendaal neemt af van drie naar twee treinen per uur.
* Door de aanleg van een derde spoor tussen [[Emmerich]] en [[Oberhausen Hbf]] zijn eens in de vier weken minder sporen beschikbaar (of in het weekend zelfs geen). De gevolgen voor de ICE zijn nog onbekend, maar de extra reistijd kan meer dan dertig minuten zijn.
ap_users
94
bewerkingen

Navigatiemenu