Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2018

348 bytes verwijderd, 16 jun 2017 11:35
volgens besluit dienstregeling 2018
* Doordeweeks vervallen 's ochtends twee Intercity's van Amsterdam Centraal naar Alkmaar en 's avonds vervalt één late Intercity van Alkmaar naar Amsterdam Centraal. Op zaterdag vervallen 's ochtends vijf Intercity's van Amsterdam naar Alkmaar en vervalt er één late Intercity van Alkmaar naar Amsterdam Centraal.
* In de ochtendspits starten drie ritten (tegenover twee voorheen) richting Maastricht te [[Den Helder]] in plaats van te [[Schagen]]. In de middagspits rijden drie ritten vanuit Maastricht na Schagen door naar Den Helder (voorheen geen enkele).
* De Sprinters van Uitgeest naar Amsterdam Centraal gaan 's avonds een uur eerder een halfuursdienst rijden (in plaats van een kwartierdienst).
* Vanaf Amsterdam Centraal rijdt 's avonds een extra late Intercity naar [[Heerhugowaard]]. De late Sprinter die nu naar Heerhugowaard rijdt, wordt ingekort tot Alkmaar.
* De Intercity tussen Enkhuizen en Amsterdam Centraal staat drie tot vier minuten langer stil te [[Hoorn]]. De reistijd tussen Hoorn en Amsterdam Centraal neemt met één tot drie minuten af.
* Schiphol Airport wordt vanuit Alkmaar en Hoorn in het weekend eerder bereikbaar; de eerste aankomstmogelijkheid op zondag is voor 5:50.
* De Sprinter tussen [[Uitgeest]] en [[Rhenen]] wordt te [[Wormerveer]] ingehaald door de Intercity tussen Alkmaar en Maastricht. Doorgaande reizigers krijgen te maken met drie minuten extra reistijd.
* Er wordt onderzocht of de Sprinter tussen Hoorn, Alkmaar, [[Haarlem]] en Amsterdam Centraal met een kwartier verschoven kan worden. Mocht dit gebeuren, dan heeft dit als voordeel dat te Hoorn een goede overstap op de Intercity naar Enkhuizen behouden blijft. Mocht dit niet gebeuren, dan heeft dit als voordeel dat er een goede overstap van de Kennemerlijn op de Intercity's naar Den Helder blijft bestaan en dat er mogelijk minder conflicten met goederentreinen zijn.
* Doordat er zes treinen per uur tussen Eindhoven en Amsterdam Centraal rijden, verbetert te Amsterdam Centraal de overstap op de treinen naar Haarlem.
* Zowel in de ochtendspits als in de avondspits rijden voortaan vijf spitsintercity's tussen Enkhuizen en Amsterdam Centraal.
* In de ochtendspits rijdt een extra Intercity van Alkmaar naar Haarlem; in de middagspits rijdt een extra Intercity in omgekeerde richting.
==== Uitwerking Utrecht - Eindhoven ====
29.323
bewerkingen

Navigatiemenu