Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken
geen bewerkingssamenvatting
Op 1 november 1994 fuseerden [[Westnederland]] en [[ZWN]] tot het nieuwe [[ZWN-Groep]]. Per [[ZWN Dienstregeling Haaglanden 1995/1996|28 mei 1995]] kwam een eerste nieuwe dienstregeling uit onder deze nieuwe vervoerder. Deze lijn bleef (vrijwel) ongewijzigd rijden.
Vanaf [[ZWN Dienstregeling Voorne-Putten 1997/1998|1 juni 1997]] gingen de ritten in de ochtendspits tot circa 09:00 niet eer via het Centrum en de Eerste Heulbrugstraat rijden, maar rechtstreeks via de Hekelingseweg. De doorgaande reizigers kwamen hierdoor vijf minuten eerder aan, waardoor de diverse aansluitingen werden verruimd. Doorgaande reizigers voor genoemde haltes konden dan gebruik maken van de stadsdienst. Tegelijkertijd werden alle ritten in de avonduren, op de vroege zaterdagochtend en zondag de gehele dag ingekort tot een traject binnen Hellevoetsluis (VAB - Kickersbloem), doorgaande reizigers hadden bij de halte ''Kickersbloem'' een directe aansluiting op een andere bus naar Spijkenisse. Tijdens de zomervakantie werden ook de ritten in de daluren en op zaterdag tot deze halte beperkt.
Vanaf Op [[ZWN Dienstregeling Voorne-Putten 19971998/19981999|1 juni 1997maart 1998]] werd op Voorne-Putten een geheel nieuwe dienstregeling geïntroduceerd, waarbij de metro een belangrijke graadmeter voor het busvervoer werd. De streeklijnen gingen de ritten in Spijkenisse de ochtendspits tot circa 09:00 niet eer via het Centrum en de Eerste Heulbrugstraat meest rechtstreekse route rijden, maar rechtstreeks via met een goede aansluiting op de Hekelingseweg. De doorgaande reizigers kwamen hierdoor vijf metro (+-4 minuten eerder aan, waardoor ) en de diverse aansluitingen werden verruimd. Doorgaande reizigers voor genoemde haltes konden dan gebruik maken van stadslijnen namen de stadsdienstlokale routes over. Tegelijkertijd werden alle ritten in Op die datum werd de avonduren, op de vroege zaterdagochtend en zondag de gehele dag ingekort tot een traject frequentie binnen Hellevoetsluis (VAB - Kickersbloem), doorgaande reizigers hadden bij van maandag t/m zaterdag verhoogd naar een halfuursdienst. In de halte ''Kickersbloem'' een directe aansluiting avonduren en op zondag veranderde er niets en bleef de lijn hoofdzakelijk binnen Hellevoetsluis rijden, met een andere bus enkele rit van/naar Spijkenisse. Tijdens de zomervakantie werden ook de ritten in de daluren en op zaterdag tot deze halte beperkt.
ap_users
86.822
bewerkingen

Navigatiemenu