Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2017

35 bytes verwijderd, 17 sep 2016 20:07
geen bewerkingssamenvatting
* De Intercity tussen [[Den Haag Centraal]] en [[Venlo]] wordt ingekort tot het traject tussen Den Haag Centraal en [[Eindhoven]]. Deze treinen gaan tussen [[Rotterdam Centraal]] en [[Breda]] over de [[HSL-Zuid]] rijden en stoppen daardoor niet meer te [[Dordrecht]]. De reistijdwinst bedraagt ongeveer negen minuten. Door het verbeteren van aansluitingen zijn er straks vier snelle reismogelijkheden per uur tussen [[Tilburg]] en Rotterdam Centraal en tussen Breda en [[Schiphol Airport]].
* In Tilburg wordt de overstap van de Intercity uit Roosendaal op de Sprinter naar [[Eindhoven]] verkort tot zes minuten. De overstap van de Sprinter uit Breda op de Intercity naar Eindhoven wordt verkort tot negen à dertien minuten.
* De Sprinters tussen Dordrecht en Breda gaan doorrijden naar Tilburg en 's-Hertogenbosch. In Dordrecht worden alle Sprinters geknipt. reizigers Reizigers krijgen te maken met een overstap van vier tot zes minuten. De Sprinters tussen Breda en Dordrecht rijden voortaan ook 's avonds en in het weekend tweemaal per uur.
* Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om twee jaar lang eenmaal per uur een Intercityverbinding tussen Dordrecht en Breda te financieren.
* De overstap in Roosendaal tussen de treinen van/naar [[Vlissingen]] op de treinen van/naar Zwolle wordt verkort tot vier à vijf minuten.
* Te Venlo wordt de aansluiting van de treinen uit Eindhoven op de treinen in de richting [[Düsseldorf Hbf]] verkort. Dit zorgt voor een kwartier reistijdwinst. De reistijdwinst tussen Den Haag Centraal en Düsseldorf Hbf loopt op tot 25 minuten.
* De Intercity van/naar Schiphol Airport biedt te Heerlen geen aansluiting meer op de treinen van/naar [[Herzogenrath]]. De snelste aansluiting wordt geboden door de Sprinter tussen Sittard en Heerlen.
* In 's-Hertogenbosch worden wordt de Sprinters tussen Nijmegen en [[Deurne]] en Sprinter tussen Utrecht Centraal en Breda geknipt.
* Arriva neemt enkele treindiensten over in Limburg. Het gaat om de trajecten Nijmegen - Venlo - Roermond en Maastricht Randwyck - [[Kerkrade Centrum]] van [[Veolia Transport]] en de stoptreindiensten op de trajecten Sittard - Maastricht en Sittard - Heerlen van de [[NS]].
* Arriva gaat doordeweeks in het dal tweemaal per uur rijden tussen Nijmegen en [[Venray]].
29.323
bewerkingen

Navigatiemenu