Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2017

37 bytes toegevoegd, 17 sep 2016 20:06
aantal wijzigingen die ik nog tegengekomen ben
* De Sprinter tussen [[Apeldoorn]] en [[Enschede]] wordt versneld zodat deze niet negen minuten meer hoeft te wachten te [[Rijssen]] of [[Enschede Kennispark]]. Deze Sprinter rijdt buiten de spits niet meer tussen Almelo en Enschede.
* De Intercity tussen Zwolle en [[Roosendaal]] zal non-stop gaan rijden tussen [[Arnhem Centraal]] en [[Nijmegen]]. De reistijdwinst tussen Arnhem Centraal en [['s-Hertogenbosch]] bedraagt ongeveer negen minuten.
* De Sprinter tussen [[Zutphen]] en Nijmegen wordt doorgetrokken naar [[Wijchen]]. De Sprinter tussen 's-Hertogenbosch en Nijmegen wordt doorgetrokken naar Arnhem Centraal. Hierdoor rijden er vier Sprinters per uur tussen Arnhem Centraal en Wijchen. Vanaf 20:00 uur rijdt eenmaal per uur een Sprinter tussen Nijmegen en 's-Hertogenbosch, eenmaal per uur een Sprinter tussen Zutphen en Nijmegen en eenmaal per uur een Sprinter tussen Arnhem Centraal en op Nijmegen. Op zondag rijden er twee Sprinters overdag rijdt eenmaal per uur een Sprinter tussen Arnhem Centraal en 's-Hertogenbosch (aan het eind van de middag tweemaal per uur) en eenmaal per uur op dit trajectSprinter tussen Zutphen en Nijmegen.
* [[Arriva]] gaat doordeweeks overdag tweemaal per uur rijden tussen [[Tiel]] en [[Elst]]. Net als in dienstregeling 2016 wordt in de spits tweemaal per uur doorgereden naar Arnhem Centraal en buiten de spits eenmaal per uur.
* De Intercity van/naar Schiphol Airport biedt te Heerlen geen aansluiting meer op de treinen van/naar [[Herzogenrath]]. De snelste aansluiting wordt geboden door de Sprinter tussen Sittard en Heerlen.
* In 's-Hertogenbosch worden de Sprinters tussen Nijmegen en [[Deurne]] en tussen Utrecht Centraal en Breda geknipt.
* [[Arriva]] neemt enkele treindiensten over in Limburg. Het gaat om de treindiensten op het traject tussen trajecten Nijmegen en [[- Venlo - Roermond]] en het traject tussen [[Maastricht Randwyck]] en - [[Kerkrade Centrum]] over van [[Veolia Transport]]. Bovendien neemt Arriva en de stoptreindiensten tussen Roermond en op de trajecten Sittard - Maastricht Randwyck en tussen Sittard en - Heerlen over van de [[NS]]. * Arriva gaat doordeweeks in het dal elk kwartier tweemaal per uur rijden tussen Nijmegen en [[Venray]].* De stoptrein tussen Sittard en Heerlen wordt gekoppeld aan de stoptrein tussen Heerlen en Kerkrade Centrum. Op het traject wordt de gehele week door tweemaal per uur gereden.* De stoptrein tussen Maastricht Randwyck en Kerkrade Centrum wordt ingekort tot het traject tussen Maastricht Randwyck en Heerlen.* De sneltrein tussen Maastricht en Heerlen start voortaan te Maastricht Randwyck.* De stoptrein tussen Maastricht Randwyck en Roermond rijdt voortaan altijd tweemaal per uur.
=== West-Nederland ===
=== Internationaal ===
* Op het moment dat de Intercity tussen Amsterdam Centraal en Brussel via Breda gaat rijden, zal er een tweede stoptrein per uur tussen Roosendaal en Antwerpen komen.
* Vanaf de zomer van 6 april 2017 gaat [[Abellio]] een nieuwe uurdienst rijden tussen Arnhem Centraal en [[Düsseldorf Hbf]]. In Nederland stopt deze trein te [[Zevenaar]]. == Knelpunten ==* Er zijn een aantal punten waarop de dienstregeling van NS knelt met de dienstregeling van andere vervoerders. Hierdoor kan de dienstregeling nog aangepast worden. Dit betreft de trajecten Amsterdam Reizigers op het binnenlandse traject kunnen in- Utrecht, Tilburg - Tilburg Universiteit, Rotterdam - Roosendaal, Deventer - Enschede en Leiden - Haarlem. Verder leveren uitchecken bij de inpassing paaltjes van de [[EurostarBreng]] en de spooropstelling te 's-Hertogenbosch mogelijk nog problemen op.* Doordat de rechtstreekse stoptrein tussen Tiel en Arnhem behouden blijft en doordat er extra treinen tussen Arnhem en Nijmegen gaan rijden, wordt de dienstregeling tussen Arnhem en Nijmegen kwetsbaar. Bovendien kunnen de Intercity's tussen Nijmegen, Utrecht Centraal en verder niet altijd op de gewenste lengte rijden. Er wordt onderzocht of een extra wissel op station Nijmegen uitkomst kan bieden/ Arriva.
== Treinseries ==
29.323
bewerkingen

Navigatiemenu