Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Utrecht Centraal

112 bytes toegevoegd, 3 mei 2016 22:11
k
Bus: Aanpassingen ivm verhuizing lijn 90 sinds 11 april
Van Busstation CS Centrumzijde vertrekken voornamelijk de stads- en streekbuslijnen van de [[Concessie Regio Utrecht|concessie Regio Utrecht]] en [[Concessie Provincie Utrecht (2009-2016)|concessie Provincie Utrecht]] die aan de oostzijde van het spoor blijven. Ook vertrekken alle nachtbussen vanaf dit busstation.
Vanaf Busstation CS Jaarbeurszijde vertrekken alle van [[Connexxion]] in westelijke richtingen. Ook de [[U-OV]]-lijnen naar Overvecht Zuid, Voordorp, Maartensdijk, Leidsche Rijn Centrum, Maarssen en Papendorp en de [[Arriva]]-lijnen 90, 195 en 295 vertrekken hier. Busstation CS Jaarbeurszijde is bereikbaar via (rol)trappen en liften vanuit de stationshal. Voor een overstap tussen Busstation CS Centrumzijde en Busstation CS Jaarbeurszijde wordt 10 minuten overstaptijd geadviseerd. Sinds september 2014 rijdt er geen directe buslijn meer tussen beide busstations.
Vanaf Busstation CS/Jaarbeursplein vertrekken alle lijnen van [[Arriva]] (m.u.v. 90, 195/en 295) naar Zuid-Holland en Noord-Brabant en de vervangende bussen bij treinstremmingen.
Voor de bussen van Eurolines en [[MeinFernbus FlixBus]] is er een halte aan de Croeselaan t.h.v. de kruising met de Mineurslaan.
Busstation CS Jaarbeurszijde is een, vooralsnog slechts gedeeltelijk gerealiseerd busstation gelegen aan de Jaarbeurszijde van Utrecht Centraal onder de stationshal. Het bestaat uit twee grote eilandperrons met daaraan diverse halteplaatsen en is uitsluitend te bereiken via de stationshal.
Op Busstation CS Jaarbeurszijde stoppen de lijnen van [[Arriva]] uit de [[concessie Zuid-Holland Noord]] , [[Arriva]]-lijn 90 naar Rotterdam en enkele lijnen van [[U-OV]] en [[Connexxion]] met bestemmingen in diverse richtingen.
==== Perronindeling ====
}}
Bus-/tramstation CS/Jaarbeursplein bestaat uit een tijdelijk busstation en de tramhalte op het Jaarbeursplein. Het busstation is gerealiseerd in december 2015 en blijft in gebruik zolang er door de verbouwingen aan de andere busstations onvoldoende ruimte is voor de Arriva-lijnen op Busstation CS Jaarbeurszijde.
Het busstation wordt gebruikt voor de meeste lijnen van [[Arriva]] (m.u.v. 90, 195 en 295) naar Zuid-Holland en Noord-Brabant. In de weekenden van 12-13 december 2015, 23-24 januari 2016, 9-10 april 2016 en 28-30 mei 2016 maken tijdelijk alle lijnen die aan de Jaarbeurszijde stoppen gebruik van dit busstation.
<br clear=all>
{{SneltramhalteInfo
17.664
bewerkingen

Navigatiemenu