Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

NoordOost

20 bytes toegevoegd, 29 apr 2016 12:19
k
Opzet in dienstregeling 1995/1996: doorverwijzing
==Opzet in [[dienstregeling 1995/1996]]==
In dienstregeling 1995/1996 werd het mogelijk om met intercity's over de [[Schiphollijn#Zuidtak|Zuidtak]] te rijden, waardoor het mogelijk werd om rechtstreekse treinen te rijden tussen Amersfoort en Schiphol. Dit werd dan ook een onderdeel van de NoordOost. De reistijd tussen Schiphol en Amersfoort daalde van een uur naar 36 minuten.
De volgende rechtstreekse verbindingen werden aangeboden, waarbij de verbindingen die aansluiting op elkaar geven steeds bij elkaar vermeld zijn:
===Ene half uur===
===Spitsuren===
In de spitsuren werden op diverse trajecten extra treinen toegevoegd. Zo reden er vlak voor de treinen van de NoordOost extra sneltreinen tussen Zwolle en Utrecht. Deze treinen reden na Utrecht vaak van/naar de richting [['s-Hertogenbosch]]. Tussen Utrecht en Den Haag/Rotterdam reden ook extra sneltreinen, die reden na Utrecht van/naar de richting [[Arnhem Centraal|Arnhem]]. Wanneer op welk traject een extra trein reed was afhankelijk van de verwachte drukte, het was dus niet zo dat deze ieder half uur reden. De treinen waren wel in het spoorboekje vermeld.
 
==Opzet in [[dienstregeling 1998/1999]]==
29.323
bewerkingen

Navigatiemenu