Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling concessie West-Brabant 2016

5.682 bytes toegevoegd, 23 nov 2015 11:36
Wijzigingen per 13 december 2015
* '''Lijn 52:''' In Breda Noord gaat de lijn ook stoppen op de halten ''Brusselstraat'' en ''Hamdijk''. In Terheijden en Wagenberg wordt de route verlegd. Lijn 52 gaat stoppen aan de nieuwe halten aan de Zeggelaan en stopt in Wagenberg alleen nog op de halte ''Kruispunt''.
[[Categorie:Stads- en streekvervoer 2016|Brabant]]
==== Streekbus ====
:In Roosendaal vervalt de halte Buijenstraat, is de halte Gastelseweg verplaatst en wordt ter hoogte van het bedrijventerrein Borchwerf de nieuwe halte Roosendaalsebaan geplaatst.
 
* '''Lijn 105:''' In de ochtendspits rijdt één rit door naar Steenspil in Halsteren. De middagritten van de scholen in Bergen op Zoom komen te vervallen.
 
:Op zaterdagavond komt de laatste rit van Bergen op Zoom naar Putte te vervallen.
 
:Tijdens de vakantieperioden rijdt lijn 105 altijd een uurdienst.
 
* '''Lijn 111:''' In Roosendaal wordt de route verlegd via de nieuwe rondweg. Hierdoor gaat lijn 111 stoppen bij de nieuwe halten ''Roosendaalsebaan'' en ''Telefoonstraat''. Lijn 111 stopt niet meer bij de halten Buijenstraat en Gastelseweg.
 
:In Steenbergen vervallen de halten ''Witte Ruiterweg'', ''Franseweg'' en ''Molenweg''.
 
:Op zaterdagavond en zondag rijdt lijn 111 alleen een uurdienst tussen Oud Gastel en Roosendaal, station. De ritten naar Westrand en/of Rosada vervallen op deze momenten.
 
* '''Lijn 112:''' Op zaterdagavond en zondag rijdt lijn 112 alleen een uurdienst tussen Wouw, Omgang en Roosendaal, Station. De ritten naar Kalsdonk en tussen Wouw, Heerle en Bergen op Zoom vervallen op deze momenten.
 
* '''Lijn 115:''' De route tussen Zundert en Wernhout blijft alleen nog in de spitsuren bediend. In de daluren van maandag t/m vrijdag rijdt lijn 220 als alterntief naar Werhout. In de avonduren en het weekend wordt Wernhout niet meer bediend.
 
* '''Lijn 117:''' De route tussen Terheijden en Drie Hoefijzers wordt gewijzigd. De nieuwe route gaat na de ''Hoofdstraat'' via de ''Zeggelaan'' naar de N285. In Terheijden wordt aan de Zeggelaan gestopt op de nieuwe halten ''Polderstraat'', ''Abtslaan'' en ''Koningsveld''. In Wagenberg wordt gestopt op de halte ''Kruispunt'' en de halte ''Drie Hoefijzers wordt verplaatst naar de N285.
 
:In Zevenbergen wordt de route ook gewijzigd. Lijn 117 rijdt niet meer via De Meeren – Zeestraat – Willem Alexanderlaan – Galgenweg maar een route via de Westrand en Kristallaan via de wijk Molengors. De nieuwe halteplaatsen zijn ''Keizersweerd'', ''Westrand'' en ''Kristallaan''.
 
:Op weekdagen vervalt de eerste rit van Klundert naar Breda.
 
:In de avonduren en op zondag vervallen in beide richtingen de korte ritten van lijn 117 tussen Klundert en Zevenbergen. Als compensatie rijden op weekdagen in de vooravond twee extra ritten van Breda naar Klundert en van Klundert naar Breda en op zaterdag aan het einde van de middag rijdt lijn 117 een extra rit om 18:30 vanaf Breda Centraal station en om 19:16 vanaf Klundert Oranjestraat.
 
:Tijdens de vakantieperioden rijdt lijn 117 altijd een uurdienst.
 
* '''Lijn 119:''' In de spitsuren gaat lijn 119 een kwartierdienst i.p.v. een halfuurdienst rijden. In de ochtendspits alleen van Zevenbergen naar Breda, in de middagspits in beide richtingen.
 
:In de avonduren en op zondag rijdt lijn 119 niet meer door als lijn 117. Hierdoor wordt de hele lus door Zevenbergen gereden.
 
:Zaterdag overdag rijdt lijn 119 ongeveer een kwartier eerder dan in de huidige dienstregeling.
 
* '''Lijn 120/121:''' Van Gorinchem richting Sleeuwijk rijden de lijnen via het Beatrix Ziekenhuis, van Sleeuwijk richting Gorinchem via de halte Sluis nabij de binnenstad.
 
* '''Lijn 120:''' Van Gorinchem richting Werkendam rijdt lijn 120 ook via Tol Oost.
 
:In Werkendam rijdt lijn 120 een nieuwe route. De route over de Sportlaan, Raadhuislaan en Van Randwijklaan blijft gelijk. Richting het Plein wordt verder over de Van Randwijklaan gereden en komt er een nieuwe halte ''Laan van Welgelegen''. Vervolgens wordt via de Bandijk naar het eind- c.q. beginpunt Plein gereden en vervolgens via de halte ''Sigmondstraat'' weer naar de Van Randwijklaan en verder naar Sleeuwijk Tol. De halten Van ''Tienhoven van de Boogaardstraat'', ''Kruisstraat'' en ''Sasdijk'' vervallen.
 
:Op weekdagen vervalt de laatste rit van Gorinchem naar Werkendam.
 
:Op zaterdagavond en zondag vervallen alle ritten.
 
* '''Lijn 121:''' In Veen rijdt lijn 121 een kortere route en stopt alleen bij de halte ''Schmitzstraat''. De halten ''Van der Loostraat'' en ''Witboomstraat'' vervallen.
 
:Lijn 121 rijdt op weekdagen altijd via de sneldienstroute naar ’s-Hertogenbosch. Reizigers hoeven bij Wijk en Aalburg, Kromme Nol niet meer over te stappen op lijn 135. Op zaterdag en tijdens de kerst- en zomervakantie rijdt lijn 121 niet tussen Kromme Nol en ’s-Hertogenbosch v.v..
 
:Op weekdagen vervallen twee spitsritten en de laatste rit Gorinchem – Wijk en Aalburg. Op zaterdagavond en zondag vervallen alle ritten.
 
:In de ochtendspits gaan twee ritten onder lijnnummer 621 rijden zodat flexibeler kan worden ingespeeld op de schoolvakanties.
 
* '''Lijn 122:''' De halfuurdienst start op weekdagen in de middagspits een halfuur later. De laatste ritten van lijn 122 rijden in beide richtingen ook een half uur later.
 
: Op zaterdag vervallen alle ritten.
 
* '''Lijn 132:''' Op weekdagen rijdt om 19:27 een extra rit van Breda via Ulicoten naar Baarle-Nassau.
 
:Op zaterdagavond vertrekt de laatste rit van Breda naar Baarle-Nassau 10 minuten eerder om 23:44 en rijdt via De Gaarshof in plaats van via Ulicoten.
 
:Op zondagochtend rijdt om 8:57 een extra rit van Breda via UIicoten naar Baarle-Nassau. Deze rijdt verder door naar Alphen – Tilburg.
 
:Tijdens de vakantieperioden rijdt lijn 132 tussen Baarle-Nassau en Tilburg altijd een uurdienst.
 
:De dienstregelingopzet van de ritten via De Gaarshof en via Ulicoten is gewijzigd. Van/naar Ulicoten rijdt op weekdagen tijdens de vakantieperioden tussen 10:00 en 15:00 geen bus.
 
* Lijn 310: In de ochtendspits wordt één extra rit gereden van Dinteloord naar Bergen op Zoom.
 
* Lijn 620: In Werkendam wordt de nieuwe halte Laan van Welgelegen in de route opgenomen en in Dordrecht wordt de nieuwe halte Hoevenlaan in de dienstregeling opgenomen.
==== Buurtbus ====
* '''Lijn 633:''' Gewijzigde vertrektijden.
* '''Lijn 634:''' Gewijzigde vertrektijden.
 
[[Categorie:Stads- en streekvervoer 2016|Brabant]]
31.520
bewerkingen

Navigatiemenu