Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Help:Automatisering stationspagina's

2.155 bytes verwijderd, 19 okt 2015 18:27
geen bewerkingssamenvatting
* DPL gaat op zoek naar een aantal categorieën. Vervolgens wordt gekeken welke lijnen in al deze categorieën aanwezig zijn. Die lijnen worden in een tabel getoond.
* De tabel wordt vervolgens gevuld met de informatie die in de LijnInfobox op de lijnpagina's staat vermeld.
* De tabel wordt iedere keer bijgewerkt als een pagina hernoemd wordt en wanneer de informatie in de infobox wordt gewijzigd.
Voorbeeld [[Leeuwarden]]:Om de tabel te genereren wordt gekeken welke lijnen zowel in de categorie Plaats Leeuwarden, de categorie Station Leeuwarden en de categorie buslijnen voorkomen. Alleen de lijnen die in alle drie categorieën aanwezig zijn worden in de tabel getoond. De tabel kijkt dan of er een LijnInfobox aanwezig is op de gevonden lijnpagina's. Vervolgens toont de tabel de informatie die achter de volgende parameters staat: lijnnr=, route=, lijnsoort=, formuleParameters =, vervoerder=, concessie= en concessie2=.De volgende parameters moeten in de LijnInfo- of VLijnInfobox zijn ingevuld:
De tabel wordt iedere keer bijgewerkt als een pagina hernoemd wordt en wanneer de informatie in de infobox wordt gewijzigd.* lijnnr=* route=* lijnsoort=* formule=* vervoerder=* concessie=* concessie2= (indien van toepassing)
Om dit te bewerkstelligen zijn wel een aantal aanpassingen nodig: * Alle lijnpagina's moeten worden voorzien van de route= parameter.* Alle lijnpagina's moeten worden voorzien van de juiste categorieën (dit kan eenvoudig door de routestrip 'om te bouwen').* Alle stations- en haltepagina's moeten worden voorzien van de dpl tabel (deze tabel kan eenvoudig toegevoegd worden met het Zie [[sjabloonHelp:LijnTabelInfobox#Uitleg]]). Hieronder worden de benodigde aanpassingen uiteengezet: === Routeparameter toevoegen ===route= toevoegen aan de LijnInfobox. Zie ook dit topic: [http://www.ovinnederland.nl/viewtopic.php?f=29&t=11384]. Voor de invulling van de routeparameter worden geen strikte regels gehanteerd. Wel kun je onderstaande als uitgangspunt nemen:* Bij streeklijnen de route overnemen zoals voor meer informatie over deze op de concessiepagina staat.* Bij volledige stadslijnen (m.a.w. de lijn rijdt in één stad) de stad vetgedrukt voor de route zetten met een dubbele punt en vervolgens de route overnemen van de concessiepagina. Voorbeeld: [[Lijn 2 Nijmegen, Lindenholt West - Sint Maartenskliniek]].* Bij lijnen die een stadsdienst rijden en vervolgens doorrijden naar een andere plaats de stad + halte- of wijknaam hanteren. Voorbeeld: [[Lijn 1 Nijmegen Plein 1944 - Molenhoek Beukenlaan]].* Bij lijnen die alleen in één richting rijden, gebruik bij voorkeur de volgende pijltjes: → ← Andere voorbeelden: [http://wikiparameters.ovinnederland.nl/w/index.php?title=Lijn_1_Leeuwarden%2C_Busstation_-_Jan_Jelles_Hofleane&diff=222302&oldid=221638] en [http://wiki.ovinnederland.nl/w/index.php?title=Lijn_35_Sneek_Busstation_-_Franeker_Froonacker&diff=223175&oldid=211776]
=== Ombouwen routestrip ===
Hetzelfde systeem kan ook gebruikt worden wanneer bijvoorbeeld ieder perron of iedere halte op een stations- of haltepagina een aparte tabel moet krijgen.
 
=== Stadparameter ===
Deze parameter is niet nodig voor de automatisering, maar wel handig om even mee te nemen:
 
stad= parameter toevoegen bij stadslijnen. Bijvoorbeeld stad=Leeuwarden. De categorie:Stadsdienst <stad> onderaan een artikel moet dan verwijderd worden.
=== Toevoegen LijnTabel ===
ap_users
17.094
bewerkingen

Navigatiemenu