Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Utrecht Centraal

24 bytes verwijderd, 17 aug 2015 15:26
leesbaarheid
== Bus ==
Bij Utrecht Centraal zijn twee busstations te vinden: Busstation CS Centrumzijde en Busstation CS Jaarbeurszijde. ''Busstation CS Centrumzijde'' is per 8 december 2013 de nieuwe naam voor het voormalige Busstation Oost en . Het bevindt zich aan de centrumzijde. ''Busstation Noord'' wat voorheen ook aan deze kant van het station gelegen was , is per 2 september 2013 gesloten wegens een nieuwe fase in de bouw van de OV-terminal, de bussen zijn verplaatst naar de andere busstations.
Het tweede busstation, ''Busstation CS Jaarbeurszijde'', ligt aan de andere westzijde van het stationsgebouw tussen de sporen en het Beatrixgebouw. Nabij de roltrappen naar dit busstation vanuit de stationshal bevindt zich het servicepunt van U-OV.
}}
Het voormalige busstation Jaarbeursplein, gelegen tussen het nieuwe huidige gelijknamige busstation Jaarbeurszijde en de tramhalte Jaarbeursplein, is nog in gebruik als bushalte voor onder andere Eurolines en [[MeinFernbus]].
Er is even verderop ook Aan de Croeselaan ligt nog een bushalte met de naam ''Utrecht Jaarbeursplein'' aan de Croeselaan.
==== Lijnen ====
ap_users
3.338
bewerkingen

Navigatiemenu