Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 1 Scheveningen Noorderstrand - Delft Tanthof

49 bytes verwijderd, 28 feb 2015 21:46
tekst vereenvoudigd
}}
[[Afbeelding:HTM lijn 1 Delft Vrijenbanselaan.jpg|290px|thumb|right|'''Lijn 1''' op weg naar Scheveningen rijdt over de Vrijenbanselaan in Delft.]]
'''Tramlijn 1''' rijdt van het Zwarte Pad in Scheveningen via Den Haag en Rijswijk naar het Abtswoudepark in de Delftse wijk Tanthof. Op de bestemmingdisplay van de lijn die volledig gereden wordt door [[GTL8]]-tramwagens, staat in plaats van het Zwarte Pad, 'Schevingen Noorderstrand' vermeld. Tramlijn 1 was tot de opening van [[Lijn 19 Leidschendam St. Antoniushove - Delft Tanthof|lijn 19]] in juli 2010 de enige tramlijn in Delft. De lijn naar Delft is nog een één van de twee historisch ontstane buitenlijnen van de Haagse tram, en . De lijn is pas in de jaren zestig opgenomen in het stadsnet van Den Haag.
Er zijn plannen voor het omzetten van lijn 1 naar een [[RandstadRail]]-lijn. Daarvoor zou een nieuwe tunnel onder de Vliet, de Binckhorsttunnel, aangelegd moeten worden.
Vanaf Van 18 april tot 12 december 2011 kwamen lijn 1 en 19 tussen Delft Station en Delft Tanthof tijdelijk te vervallen door de aanleg van de spoortunnel. Vanaf het busstation bij Delft NS werden pendelbussen ingezet naar Delft Tanthof. Met ingang van 12 december 2011 kon de tram weer naar Tanthof rijden.
Per 7 oktober 2013 rijdt tram 19 niet verder dan Nieuwe Plantage. Alleen lijn 1 doet nog Station Delft en Delft Tanthof aan.
ap_users
3.184
bewerkingen

Navigatiemenu