Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

DRIS

209 bytes verwijderd, 9 aug 2014 23:02
West-Overijssel
===West-Overijssel===
[[Afbeelding:DRIS Diezerpoort.JPG|300px|thumb|right|DRIS-scherm op de halte Diezerpoort in Zwolle.]]
op Op 29 augustus 2010 heeft vervoerder [[Syntus]] de busdiensten in Midden-Overijssel overgenomen van [[Connexxion]]. De introductie van DRIS in de regio is hiermee gepaard gegaan. Gefinancieerd door de provincie Overijssel, zijn op de belangrijkere haltes in de steden Deventer en Zwolle drie- en zesregelige LED-schermen geplaatst, waarop de eerstvolgende lijnen en het aantal minuten tot vertrek worden getoond. Ook zijn diverse haltes aan de belangrijke buslijnen in bijvoorbeeld Raalte, Hasselt, Vollenhove en Dedemsvaart voorzien van deze apparatuur. Dit jaar volgt een nieuwe reeks schermen, onder andere in Nieuwleusen.
Op de busstations Oost en West in [[Zwolle]] en de stations [[Deventer]], [[Raalte]], [[Kampen]], [[Hardenberg]] en [[Steenwijk]] zijn grote borden geplaatst, die meerdere lijnen tonen.
Minder belangrijke Op de iets belangrijkere haltes zijn voorzien van een Klein Haltedisplaygeplaatst, dit is een schermpje aan de haltepaal dat , waar tot maximaal drie volgende buslijnen in de komende 60 minuten verschijnen. Het display werkt op zonne-energie. Door er met de hand langs te bewegen, wordt de achtergrondverlichting ingeschakeld en is de informatie ook in het donker leesbaar.In totaal plaatst de provincie 400 van deze Kleine Haltedisplays.
===Utrecht===
51
bewerkingen

Navigatiemenu