Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 60 Arnhem Centraal Station - Spijk RK Kerk

538 bytes toegevoegd, 29 jul 2014 21:17
geschiedenis uitgebreid
}}
'''Lijn 60''' was een buslijn die vanaf [[Arnhem]] via Westervoort en Duiven naar [[Zevenaar]] ging. Vanaf daar reed de bus naar het zuiden naar Tolkamer en Spijk. De buslijn kwam onderweg langs station [[Zevenaar]].
 
De bus reed als basis eenmaal per uur tussen Arnhem en Tolkamer; ’s avonds en op zondag uitgedund tot een dienst Arnhem – Zevenaar.
== Route ==
== Geschiedenis ==
De bus Oorspronkelijk reed als basis eenmaal per lijn 60 van maandag tot en met zaterdag overdag een uursdienst tussen Arnhem en Tolkamer. In de ochtendspits werd een scheve halfuursdienst van Tolkamer naar Arnhem gereden. 's Avonds werd elk uur tussen Arnhem en TolkamerZevenaar gereden; ’s avonds en alleen helemaal op zondag uitgedund het eind van de avond reed er van maandag tot en met zaterdag een dienst rit van Zevenaar naar Tolkamer. Op zondag werd elk uur tussen Arnhem en Zevenaargereden. Zes ritten per dag in beide richtingen (om de twee uur) reden door naar Tolkamer. Doordeweeks kwamen er zeven ritten uit Spijk en reden er vijf door naar deze plaats. Op zaterdag kwamen vijf ritten uit Spijk en reden er vier door naar Spijk. Op zondag werd Spijk niet aangedaan.
In Westervoort werd maandag tot en met zaterdag overdag via de halte Westervoort, Broeklanden gereden. ’s Avonds en op zondag werd deze halte echter niet aangedaan en werd via de halte Westervoort, Ganzenpoel gereden.
De exacte bediening is in de loop van de jaren wat veranderd. Tot en met Per [[Concessie KAN Noord 19941992/19951993|29 31 mei 19941992]] reden er doordeweeks twee ritten in kwam de ochtendspits vanuit Spijk, twee overdag en drie in de avondspits; in omgekeerde richting reden overdag twee ritten door halfuursdienst van Tolkamer naar Spijk en Arnhem in de middagspits drie rittenochtendspits grotendeels te vervallen. Op zaterdag reden er drie Een deel van de ritten vanuit Spijk en twee ritten naar Spijk. Op zondag werd niet naar Spijk gereden. Destijds werd nog wel die op zondag tussen Zevenaar gereden: in beide richtingen drie ritten die vanuit en Tolkamer reed werd overgenomen door [[Lijn 65 Arnhem kwamenCentraal Station - Tolkamer Lobede|lijn 65]]. Per [[Concessie KAN Noord 1993/naar Arnhem gingen. Op zaterdagavond laat reed er ook een rit 1994|23 mei 1993]] kwam van maandag tot en met vrijdag de avondrit van Zevenaar naar Tolkamerte vervallen.
In de dienstregeling die inging op [[Concessie KAN Noord 1994/1995|29 mei 1994 ]] werd de dienstregeling licht uitgedund. Voortaan reden alleen in de spitsen nog enkele ritten van en naar Spijk en op zaterdag helemaal niet meer. De zondagse ritten tussen Zevenaar en Tolkamer kwamen te vervallen evenals de rit op de late zaterdagavond.
Met ingang van [[Concessie KAN Noord 1997/1998|1 juni 1997]] werd op maandag tot en met zaterdag overdag tweemaal per uur gereden tussen Arnhem en Duiven. Op [[Concessie KAN Noord 2002|6 januari 2002]] is [[Lijn 60 Arnhem Centraal Station - Tolkamer Lobede|lijn 60]] zonder enige vervanging de gehele dag ingekort tot Tolkamer. Vanaf die datum rijdt de bus in Westervoort de hele dag door via de wijk Ganzenpoel. Ook werden de spitsritten van [[Lijn 61 Arnhem Centraal Station - Zevenaar Stegeslag Ziekenhuis|lijn 61]] tussen Arnhem en Westervoort door lijn 60 overgenomen. Pas op [[Concessie Arnhem - Nijmegen 2011|12 december 2010]] kwam er weer een bus in Spijk. Toen werd de nieuwe [[Lijn 566 Zevenaar Station Zevenaar - Spijk Willibrordusweg|buurtbus 566]] ingevoerd van Zevenaar naar Lobith en Spijk. In tegenstelling tot lijn 60 reed deze echter niet via Herwen maar via Elten, Duitsland.
Onder [[Lijn 60 Arnhem Centraal Station - Lobith Dorp|lijnnummer 60]] reed er ook een nachtbus tussen Arnhem en Lobith.
29.323
bewerkingen

Navigatiemenu