Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Brabantliner

461 bytes toegevoegd, 18 aug 2009 19:54
geen bewerkingssamenvatting
== Tarieven ==
Op de Brabantliner geldt gold aanvankelijk het HOV-tarief. Dit tariefsysteem, wat tevens voor de [[interliner]], [[Hanzeliner]] en [[Qliner]] wordt gebruikt, is net als de tarieven van [[NS]] gebaseerd op [[Tariefeenheid|tariefeenheden]]. Het is was echter niet meer uitwisselbaar: met Brabantliner-vervoerbewijzen kan kon niet met de trein gereisd worden en of andersom. sinds 1 januari 2009 valt de Brabantliner niet meer onder het HOV-tarief.
Net als bij de [[Qliner]] en [[Hanzeliner]] kan op de Brabantliner met [[strippenkaart]]en en [[sterabonnement]]en gereisd worden. De [[dagkaart Brabant]] is ook geldig, uitsluitend tegen betaling van het dubbele tarief (€ 6,-). Ook is er voor € 99,- een maandkaart te koop die geldig is op alle Brabantliners en daarnaast op alle overige bussen in Noord-Brabant.
== Lijnnummers Lijnen ==De volgende Als eerst kregen de lijnen dragen 400 en 401, beide voormalige Interliners, de naam Brabantliner:
* [[Lijn 400 Utrecht Busstation Jaarbeursplein - Oosterhout Zuiderhout|400 Oosterhout Zuiderhout - Utrecht
]]
* [[Lijn 401 Utrecht Busstation Jaarbeursplein - Breda Centraal Station|401 Breda - Utrecht]]
 
Vanaf december 2009 gaat een derde lijn onder de naam Brabantliner rijden:
* [[Lijn 101 Bergen op Zoom Station NS - Rotterdam Zuidplein|101 Bergen op Zoom - Rotterdam Zuidplein]]
==Zie ook==
[http://www.veolia-transport.nl/tmplkaartsoorten/ExtensionPage____21968.aspx?epslanguage=ML specifieketarievenBrabant/debusbeterdus/#c8206Plp71 Tarieven BrabantlinerVeolia Brabant]
[[Categorie:Hoogwaardig Openbaar Vervoer]]
ap_users
2.180
bewerkingen

Navigatiemenu