Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2013

111 bytes toegevoegd, 17 nov 2012 00:39
Sprinters
=== Sprinters ===
* Omdat er tussen Zwolle en Groningen geen intercity meer rijdt die overal stopt rijden er voortaan twee sprinters per uur tussen beide steden.
* [[Serie 2900]] wordt <s>verlengd naar Meppel en wordt</s> omgenummerd tot serie 9000. Verlenging De verlenging naar [[Meppel ]] is uitgesteld tot circa mei 2013.* Tussen Amsterdam Centraal en [[Zwolle]] komt tweemaal per uur een sprinter te rijden via de [[Hanzelijn]]. Dit wordt een verlenging van [[serie 4600|sprinter 4600]].
* Omdat de intercity tussen Amsterdam Centraal en Lelystad Centrum met een kwartier wijzigt, verschuiven de tijden van de sprinterseries op de Flevolijn met een kwartier mee.
* Vanwege de verschuiving van de sprinters op de Flevolijn en daarmee ook de overstapknoop in Weesp, worden ook de sprinters in het Gooi met ongeveer een kwartier verschoven.
* Het station [[Amsterdam Science Park]] wordt voortaan viermaal per uur bediend: tweemaal per uur door de sprinter tussen Zwolle en Amsterdam Centraal en tweemaal per uur door de sprinter tussen Amersfoort Vathorst en Amsterdam Centraal- Hoofddorp.* De intercity tussen Almere Centrum en Utrecht Centraal start voortaan te Almere Oostvaarders. Dit is een tijdelijke maatregel, totdat er een nieuwe keervoorziening bij Almere gereed is. Voortaan heet deze treinverbinding Sprinter.* Door de kwartiersdienst aan intercity's op de Gooilijn worden voortaan beide sprinters van en naar Hilversum ingehaald in Weesp, in . In [[dienstregeling 2012 ]] is dat slechts bij de helft van de sprinterseries het geval.* Doordat de intercity's van en naar Enschede met een kwartier worden verlegd , schuiven ook enkele stoptreinseries met een kwartier mee. Het betreft de stoptrein tussen Enschede en [[Apeldoorn]] en de stoptrein tussen Enschede en Zwolle. Doordat de Combitunnel Nijverdal pas in april 2013 gereed is, wordt pas op dat moment de rechtstreekse verbinding tussen Enschede en Zwolle hersteld.
* De [[stoptrein|stoptreinen]] tussen [[Zutphen]] en [[Apeldoorn]] kunnen door de verschoven intercity van en naar Enschede te Apeldoorn geen snelle aansluiting meer geven naar de Randstad buiten de spits en op de momenten dat de Berlijntrein niet rijdt. De overstap wordt voortaan ongeveer twintig minuten.
* Ook de treinen op de [[IJssellijn]] tussen [[Arnhem]] en Zwolle zullen de huidige dienstregeling behouden. Hierdoor wordt te Deventer geen goede aansluiting meer geboden op de intercity's naar Enschede. Zo lang de rechtstreekse verbinding Zwolle - Twente niet hersteld is (naar verwachting tot april 2013) gaan er extra rechtstreekse spitstreinen rijden, : in de ochtendspits van Enschede naar Zwolle, en in de avondspits van Zwolle naar TwenteHengelo. Deze treinen stoppen niet op alle stations.
== Frequentieverhoging Zuid-Limburg ==
ap_users
17.051
bewerkingen

Navigatiemenu