Provincie Noord-Brabant

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
OV-autoriteit
Naam Provincie Noord-Brabant
Logo Provincie-Noord-Brabant.gif
Provinciehuis 's-Hertogenbosch
Commissaris
van de Koning
Wim van de Donk
Overlegpartner(s) Metropoolregio Eindhoven
OV-autoriteitenkaart - Lijst van OV-autoriteiten
De provincie Noord-Brabant
De provincie Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland. In het grootste gedeelte van de provincie wordt gereden door het vervoersbedrijf Arriva. In het gebied rondom Eindhoven exploiteert vervoerder Hermes de lijnen.

Verantwoordelijkheid

De provincie Noord-Brabant is verantwoordelijk voor de volgende concessies:

Bij de Concessie Nachtnet Bus wordt de verantwoordelijkheid gedragen samen met de gemeentes Breda, Dordrecht, Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Tilburg.

Vanaf 1 januari 2015 is de wettelijke status van de plusregio's in Nederland, waar het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) er één van was, vervallen. Op deze datum is de lopende concessie Samenwerkingsverband Regio Eindhoven over gegaan naar de Provincie Brabant. De concessienaam bleef ondanks zijn naam behouden tot aan de nieuwe concessie. Vanaf dat moment werd de concessienaam omgedoopt in Zuidoost-Brabant

Bestuur

Het dagelijks bestuur van de provincie wordt uitgeoefend door gedeputeerde staten. Deze bestaat uit een voorzitter (ook wel Commissaris van de Koning) en enkele gedeputeerden met elk hun aparte portefeuille. De verantwoordelijkheid van het openbaar vervoer voor de provincie Noord-Brabant ligt bij Christophe van der Maat van de VVD. De Commissaris van de Koning van Noord-Brabant is Wim van de Donk van het CDA.

Externe link