Overleg:Sterabonnement

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Is er toevallig een voorbeeld of een verwijzing naar een NS-kaart met maar aan 1 kant een stad/streeksupplement? Ik ken die dingen namelijk niet, terwijl ik er een heleboel verkocht heb... Wubbo 4 aug 2009 17:02 (CEST)

Ik heb de afgelopen dagen op Duivendrecht regelmatig kaarten gezien uit Almere naar Duivendrecht of Bijlmer ArenA die alleen aan de Amsterdamse kant een zonegebied hadden (5715 25 of 5715 14 of 5725 2 of 5715 2), en in Almere niet (er stond maar één regel met een zone op). Ook die dubbele centrumzone in Amsterdam vond ik opmerkelijk trouwens. Op de kaart zelf staan volgens de GVB-automaat ook maar twee abonnementen, waarvan een dus voor de trein is, en de ander dus het streeksupplement aan de Duivendrecht-zijde. Bee 4 aug 2009 18:48 (CEST)
VBN heeft het over geldigheid altijd aan twee kanten, zie hier. Vandaar mijn vraag... Wubbo 4 aug 2009 19:30 (CEST)
Ik heb ze ook wel eens voorbij zien komen, moet ik eerlijk zeggen. Geen idee hoe je zoiets erop tovert... --Chauf21 4 aug 2009 21:04 (CEST). Schiet me net te binnen; wellicht dat het (speciale) bedrijfsabonnementen zijn? Dubbele (of driedubbele) centrumzones kunnen voorkomen wanneer een station zelf de zonegrens vormt --Chauf21 4 aug 2009 21:31 (CEST)
Nouja, 5715 is A'dam Oost. Duivendrecht ligt vlakbij de zonegrens, maar er niet op, dus dat kan de dubbele centrumzone niet verklaren. 5725 is A'dam Zuidoost, Bijlmer ligt ook vlakbij de zonegrens, ook daar weer er niet op. 5714 is A'dam Zuid, en ook Zuid ligt weer niet op een zonegrens (ligt meer precies in het midden van de zone). Het waren onder andere medewerkers van de grote banken, en die hebben inderdaad wel kantoren in zowel Zuidoost als Zuid.Bee 4 aug 2009 21:42 (CEST)
Klinkt als een of andere file-vermijd-pas voor de as Almere - Amsterdam. Ergens staat mij vaag bij dat ik daar wel eens wat van gehoord heb, maar ik kan er niks over terugvinden. Het gaat in ieder geval om een ding dat beperkt wordt uitgegeven, ik meen zelfs alleen via bedrijven maar daar ben ik niet zeker van. Wubbo 4 aug 2009 21:54 (CEST)
Dit waren echte NS-kaarten. Je hebt inderdaad ook nog de ZuidOost Bereikbaar pas, die ook in de trein te gebruiken is als trajectkaart, maar daar zit dan weer geen chipkaart in, dus die worden weer niet door de NS uitgegeven lijkt mij. Ik besef mij na een paar dagen prutsen met de chipkaart hoe ontransparant al die tariefsystemen zijn voor de outsider. Bee 4 aug 2009 22:12 (CEST)

Al die file-vermijd-passen worden óf via bedrijven uitgegeven óf aangeboden aan automobilisten via kentekenregistratie (met camera's wordt dan vastgesteld of een bepaalde auto regelmatig over de bewuste snelweg rijdt). Maar dan nog zou er voor Almere een vreemde uitzonderingssituatie moeten zijn: m'n vader heeft ooit zo'n pas gehad (toen voor woon-werkverkeer via de A2), maar die was toen gewoon voor Dordrecht - Amsterdam Amstel met één zone aan beide kanten. En na 'n klacht dat dat niet de hele reis afdekte werden het twee zones aan beide kanten. --Reiziger ddrs 4 aug 2009 22:20 (CEST)