De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

Overal Flex Egmond-Binnen

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flexnet blauw.svg
Flexnet Overal
Vervoerder(s) Taxi Zwart i.o.v. Connexxion
Concessie Noord-Holland Noord
Lijnsoort Flexnet
Formule Overal Flex
Materieel Onbekend
Rijdt sinds 22 juli 2018
Voorganger(s) 164
Bedieningsperiodes
Werkdagen rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag 09:00 - 22:00
Deze lijn heeft geen vaste dienstregeling
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Overal Flex is de naam van het flexibel busvoervoer tussen Egmond-Binnen en Heiloo.

Buiten de bedieningsperioden kan er gereisd worden met lijn 164 of buurtbuslijn 408.

Voorwaarden

  • Met Overal Flex kan men tussen station Heiloo en een andere halte worden vervoerd binnen het hierboven vastgestelde vervoersgebied (en de hieronder vastgestelde haltes). Reizen van en naar andere haltes dan het station zijn niet mogelijk.
  • Ritten moeten tenminste 30 minuten van te voren, en kunnen maximaal 14 dagen vooruit gereserveerd worden.
  • Reserveren kan met de gratis OVflex-app (beschikbaar voor Android en iOS), telefonisch via 088 - 6000 981 of online.
  • Betalen kan met PIN, creditcard, in de OVflex-app of met de OV-chipkaart in het voertuig. Abonnementen em kortingen zijn geldig mits er met de OV-chipkaart betaald wordt.
  • Meer informatie is te vinden op de pagina over Overal Flex.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Noord-Holland Noord is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2018 20191 20202
Stads- en streeklijnen 0,147 0,1537 0,157
Nachtlijnen (N60, N69) ... 0,154 0,157
Zomerlijnen (851, 866, 868) ... 0,154 0,157
Texel (28, Texelhopper) ... 0,1877 0,1877

1 Afwijkend opstaptarief nacht- en zomerlijnen: € 2,682
2 Afwijkend opstaptarief nacht- en zomerlijnen: € 2,74

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Noord-Holland Noord is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Wagenverkoop

Abonnementen

Bedieningsgebied

Egmond-Binnen
Abdij Kerklaan Randweg
Heiloo
Station Heiloo Winkelcentrum 't Loo

Geschiedenis

Op 22 juli 2018 ging deze dienst van start. Lijn 164 ging voortaan alleen nog in de spitsuren rijden. Buurtbuslijn 408 ging ook in de avonduren en de vroege zaterdagochtend rijden, maar de verbinding tussen Egmond-Binnen en Heiloo op zondag werd voortaan door Overal Flex geboden.