De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

Look

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Look Busreisen GmbH of kortweg Look is een Duits busbedrijf uit Kleve dat OV-lijndiensten aanbiedt en is volledig in handen van de NIAG.

In 1925 begon het bedrijf een lijndienst tussen Kleve en Bimmen, vlak bij de Nederlandse grens. Deze dienst werd later uitgebreid naar het Nederlandse Millingen aan de Rijn. Tot 2006 voerde het bedrijf zijn diensten uit onder de naam Omnibusunternehmen Willi Look en stond ook bekend als "Der vom Niederrhein". Vanaf 2006 kreeg het bedrijf de naam Look Busreisen.

In oktober 2006 werd de firma verkocht aan Die Reisen, een 100% dochteronderneming van de NIAG. Op dat moment werd een nieuwe stalling aan de Hammscher Weg in Kleve geopend die gemeenschappelijk door de NIAG en Look gebruikt ging worden. De touringcaractiviteiten van Look werden voortaan verzorgd door Die Reisen.

Voor een langere tijd had Look slechts vier lijnen in handen, namelijk de lijnen 47, 49, 52 en 60. De laatste jaren is het dochterbedrijf van de NIAG uitgegroeid tot een grote speler in het gebied rondom Kleve. De NIAG heeft dan ook de ambitie om Look alle lijnen in en rondom Kleve te laten exploiteren en het bedrijf de dienstleider in Kreis Kleve te maken. Look heeft de laatste tijd zelf nieuwe bussen aangeschaft en bovendien stijgt het aantal werknemers. Op 1 december 2019 werd de eerste stap in die richting gezet en kreeg Look een groot gedeelte van de lijnen in Kreis Kleve in handen. Bovendien beheert het bedrijf sinds 1 augustus 2019 de stadsdienst van Geldern en sinds 1 december 2019 de stadsdienst van Straelen. Daarnaast is het bedrijf actief in de Stadtbus Goch.

Op 6 april 2020 werd busbedrijf Leineweber overgenomen door Look. Hierbij werden de lijnbussen, touringcars en personeel van Leineweber overgenomen en bleven de vestigingen in Goch en Duisburg behouden. Ook de contracten met de DVG bleven behouden waardoor Look voortaan als ook onderaannemer van de DVG actief is.

Externe link