Look

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Look Busreisen GmbH of kortweg Look is een Duits busbedrijf uit Kleve dat OV-lijndiensten aanbiedt.

In 1925 begon het bedrijf een lijndienst tussen Kleve en Bimmen, vlak bij de Nederlandse grens. Deze dienst werd later uitgebreid naar het Nederlandse Millingen aan de Rijn. Tot 2006 voerde het bedrijf zijn diensten uit onder de naam Omnibusunternehmen Willi Look en stond ook bekend als "Der vom Niederrhein". Vanaf 2006 kreeg het bedrijf de naam Look Busreisen.

In oktober 2006 werd de firma verkocht aan Die Reisen, een 100% dochteronderneming van de NIAG. Op dat moment werd een nieuwe stalling aan de Hammscher Weg in Kleve geopend die gemeenschappelijk door de NIAG en Look gebruikt ging worden. De touringcaractiviteiten van Look werden voortaan verzorgd door Die Reisen. Op dit moment heeft Look vier buslijnen in handen, namelijk de lijnen 47, 49, 52 en 60. Bovendien is het bedrijf actief in de Stadtbus Goch.

De laatste jaren is het dochterbedrijf van de NIAG uitgegroeid tot een grote speler in het gebied rondom Kleve. De NIAG heeft dan ook de ambitie om Look alle lijnen in en rondom Kleve te laten exploiteren en het bedrijf de dienstleider in Kreis Kleve te maken. Look heeft de laatste tijd zelf nieuwe bussen aangeschaft en bovendien stijgt het aantal werknemers.

Externe link