Lijn N32 Hilversum Station - Huizen Karel Doormanlaan

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Snelbus blauw.svg
Nachtsnelbuslijn N32
Vervoerder(s) Transdev Nederland
Concessie Gooi- en Vechtstreek
Lijnsoort Nachtbus
Lijnkleur  N32 
Formule LogoRnet.png
Materieel VDL Citea XLE-137
Rijdt sinds 17 juli 2011
Voorganger(s) 100N
Frequenties
Zaterdagnacht 1x/uur
De lijn rijdt in de nacht na de genoemde dag(en)
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn N32 rijdt van Hilversum via Eemnes en Blaricum Bijvanck naar Huizen.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Gooi- en Vechtstreek is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en daarbij binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 1,01 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,67. Deze korting geldt automatisch voor mensen van 65 jaar of ouder en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar indien zij met een persoonlijke OV-chipkaart reizen. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afgelegde afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019 2020 2021 2022
0,143 0,154 0,157 0,159 0,1€4

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Gooi- en Vechtstreek is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.


Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0hlTr.svg Hilversum, Station  
Route rhlr.svg Hilversum, Schapenkamp  
Route rhlTr.svg Hilversum, Station Sportpark  
Route rhlr.svg Hilversum, Arenapark  
Route rhlr.svg Eemnes, Zuidersingel  
Route rhlBr.svg Blaricum, Carpoolplaats    
Route rhlr.svg Blaricum, De Maten  
Route rhlr.svg Blaricum, De Dam  
Route rhlr.svg Blaricum, Viersloot  
Route rhlr.svg Huizen, 't Merk  
Route rhlr.svg Huizen, Oostermeent  
Route rhlr.svg Huizen, Enkhuizerzand  
Route rhlr.svg Huizen, Middelgronden  
Route rhlr.svg Huizen, Amstel  
Route rhlr.svg Huizen, Mark  
Route rhlr.svg Huizen, Delta  
Route rhlr.svg Huizen, Zuiderzee  
Route rhlr.svg Huizen, Voormaat  
Route rhlBr.svg Huizen, Busstation    
Route rhlr.svg Huizen, Baanbergenweg  
Route rhl0.svg Huizen, Karel Doormanlaan  

Geschiedenis

Bij aanvang van de volgende concessie Gooi- en Vechtstreek op 17 juli 2011 werd lijn 100N overgenomen door lijn N32, refererend aan het lijnnummer 320 van de nieuwgekomen Randstadnet-lijn. Anders dan lijn 100N, rijdt lijn N32 enkel van Hilversum via Blaricum naar Huizen en rijdt niet terug naar Hilversum.

Op 8 mei 2016 werd de halte Zuidersingel in Eemnes aan de route toegevoegd.

Op 11 juli 2021 ging de volgende concessie Gooi- en Vechtstreek in. Deze was gewonnen door Connexxion dat voortaan onder de naam van het moederbedrijf ging rijden: Transdev Nederland. In Huizen kwam de halte Havenstraat te vervallen.