Lijn 9 Eindhoven Parkeerterrein - Gemert Hotel De Keijzer

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 9
Vervoerder(s) Vitesse
Regio Zuidoost-Brabant
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode i.i.g. 24 juni 1946 t/m 14 november 1946
Voorganger(s) Onbekend
Opvolger(s) 2
Frequenties
Spits 1x per 2/3 uur
Dal 1x per 2/3 uur
Avond reed niet
Zaterdag 1x per 2/3 uur
Zondag reed niet

Lijn 9 is een voormalige streekbus van Gemert naar Eindhoven.

Dienstregeling

  • Lijn 9 reed vijf ritten per richting in een onregelmatig patroon, soms 1x per 2 uur, soms 1x per 3 uur.
  • Op zon- en feestdagen werd niet gereden.

Voormalige route

Route is incompleet

Halte
Route 0sr.svg Eindhoven, Parkeerterrein  
Route rsTr.svg Eindhoven, Station  
Route rsr.svg Tongelre, Plank op Kamer  
Route rsr.svg Opwetten, Café Maas  
Route rsr.svg Nuenen, Café v.d. Oever  
Route rsr.svg Gerwen, Café Roosmalen  
Route rsr.svg Lieshout, Café Brox  
Route rsr.svg Beek, Café van Zutphen    
Route rsr.svg Donk, Café van Laarschot  
Route rs0.svg Gemert, Hotel de Keijzer  

Geschiedenis

De eerste busverbinding Eindhoven - Gemert werd in 1926 door de Firma van Kessel opgezet. Deze reed dezelfde route. Op 28 november 1927 zette Algemeene Transport Onderneming (ATO), een dochteronderneming van de Nederlandse Spoorwegen, opgericht om de opkomende concurrentie van de autobusondernemingen te bestrijden, een busverbinding van Nijmegen naar Eindhoven via Overasselt, Grave, Uden, Gemert en Nuenen. De verbinding van Firma van Kessel is vermoedelijk opgegaan in deze lijn of gestaakt.

In 1931 werd de vergunning van de ATO ingetrokken omdat deze tegen afspraak onrendabele lijnen in het gebied tussen Grave, Boxmeer en Uden had opgeheven. De verbinding ging naar Van de Rijdt. Op 10 februari 1940 werd Van de Rijdt overgenomen door de NS. In 1941 ging Van de Rijdt op in busonderneming Vitesse. Deze busonderneming was inmiddels door de oude concurrent ATO overgenomen. Vitesse ging al snel verder als zelfstandige dochteronderneming van de NS. In en na oorlog had Vitesse te kampen met enorm materieeltekort. Na de oorlog kon daarom de voormalige dienstregeling niet uitgevoerd worden. In 1946 reed Vitesse daarom altijd nog een nooddienstregeling. De lijn Nijmegen - Eindhoven was opgeknipt in drie lijnen: lijn 1 tussen Nijmegen en Grave (en verder naar 's-Hertogenbosch), lijn 2 van Grave naar Uden en lijn 9 van Gemert naar Eindhoven. De dienstregeling werd mondjesmaat uitgebreid naar genoegen er extra materieel instroomde.

Het is onbekend per welke datum deze lijn is gaan rijden. De dienstregeling per 24 juni 1946 is de eerst bekende, was zeer beperkt en omvatte slechts vijf retourritten, 1x per 2 of 3 uur. Op zon- en feestdagen werd niet gereden. Vanuit Eindhoven vertrokken de bussen tussen 6:40 en 16:40, vanuit Gemert tussen 7:45 en 17:45. Vanaf 1 augustus 1946 werden de vertrektijden van de laatste retourrit 35 minuten naar achteren geschoven.

Vanaf 15 november 1946 werd lijn 9 met lijn 2 samengevoegd tot een doorgaande verbinding Grave - Eindhoven als lijn 2. De dorpen tussen Uden en Gemert kregen daardoor ook weer een verbinding. De dienstregeling werd tevens fors uitgebreid. Op zon- en feestdagen werd weer gereden, op maandag t/m zaterdag werd 1x per 2 uur gereden, op zon- en feestdagen ruwweg 1x per 4 uur.