Lijn 9 Amsterdam, Watergraafsmeer - Centraal Station (1945-1948)

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Tram grijs-opgeheven.svg
Voormalige tramlijn 9
Vervoerder(s) GVB
Regio Amsterdam
Lijnsoort Tramlijn
Materieel Tweeassers
Periode 18 juni 1945 t/m 28 april 1948
Opvolger(s) 9
Frequenties
Spits 12-15x/uur
Dal onbekend
Avond onbekend
Zaterdag als op een werkdag
Zondag 8-10x/uur (vanaf 18-8-46)
Lijnkleur9.svg

Lijn 9 was na de Tweede Wereldoorlog een van de eerste lijnen die na de bevrijding weer ging rijden. Daarbij werd de originele route die vanaf 1940 werd gereden, toen een verlenging naar de Gaffelstraat in Betondorp in gebruik werd genomen.

Route

Het is niet altijd duidelijk waar vroeger haltes geweest zijn en hoe die heetten, daardoor kan onderstaand overzicht onjuistheden bevatten

Halte
Route 0sr.svg Amsterdam, Gaffelstraat  
Route rsr.svg Amsterdam, Kruislaan  
Route rsr.svg Amsterdam, Hugo de Vrieslaan  
Route rsr.svg Amsterdam, Hogeweg  
Route rsr.svg Amsterdam, Pretoriusstraat  
Route rsr.svg Amsterdam, Wijttenbachstraat  
Route rsr.svg Amsterdam, 1e Van Swindenstraat  
Route rsr.svg Amsterdam, Mauritskade  
Route rsr.svg Amsterdam, Plantage Badlaan  
Route rsr.svg Amsterdam, Plantage Kerklaan  
Route rsr.svg Amsterdam, Muiderstraat  
Route rhlr.svg Amsterdam, Waterlooplein  
Route rhrr.svg Amsterdam, Jonas Daniël Meijerplein  
Route rhrr.svg Amsterdam, Rembrandtsplein  
Route rhlr.svg Amsterdam, Bakkersstraat  
Route rsr.svg Amsterdam, Muntplein  
Route rsr.svg Amsterdam, Spui  
Route rsr.svg Amsterdam, Dam  
Route rhlr.svg Amsterdam, Beursplein  
Route rsT0.svg Amsterdam, Centraal Station  

Geschiedenis

Voor het begin van lijn 9 gaan we terug naar 1872, toen een paardenomnibuslijn werd ingesteld tussen de Dam en de Plantage via het Rokin, de Botermarkt (Rembrandtplein), Amstelstraat, Nieuwe Amstelstraat en Muiderstraat. De lijn werd in 1877 tussen Schapenplein (Muntplein) en Botermarkt in één richting verlegd via Halvemaansteeg en Kistemakersgracht (Amstel). In 1883 werd de lijn vertramd en enigszins gewijzigd, de lijn reed voortaan in stad-uit via Reguliersbreestraat, Rembrandtplein en Amstelstraat en stad-in langs de Amstel. Over de Blauwbrug werd de lijn verlegd via de Nieuwe Heerengracht en de Plantage Parklaan naar de Plantage Middenlaan. Een verlenging volgde in 1884 vanaf de Plantage Middenlaan via het Alexanderplein naar de Linnaeusstraat, bij de 3e Oosterparkstraat. In 1903, vlak voordat de lijn geëlektrificeerd werd, werd de lijn weer verlegd: tussen de Blauwbrug en Plantage werd voortaan via de Nieuwe Amstelstraat (stad-uit) of Waterlooplein (stad-in) en Muiderstraat gereden.

Nog net in 1903 werd de lijn dus geëlektrificeerd en ook iets verlengd, de lijn reed nu langs het Oosterpark tot aan de Beukenweg. Even later ging de lijn aan de andere kant doorrijden naar het IJveer, maar werd al snel weer ingekort tot het CS. In 1906 werd aan de oostkant een lus in gebruik genomen via het Kastanjeplein en de 3e Oosterparkstraat. Tussen 1915 en 1921 eindigde de lijn weer eens bij het IJveer. In 1932 volgde een verlegging vanaf het Alexanderplein, via de Mauritskade en Borneostraat naar de Molukkenstraat met een eindlus via de Sumatrastraat en Tidorestraat. In 1940 keerde de lijn weer terug in de Linnaeusstraat en ging doorrijden naar de Middenweg, eerst tot de Kruislaan en later dat jaar tot de Gaffelstraat. Aan het eind van de oorlog werd het volledige tramverkeer stilgelegd. Na de oorlog keerde de lijn als één van de eerste weer terug.

In 1948 werd lijn 9 met een halve kilometer verlengd naar een nieuwe keerlus bij het Ajax-stadion.