Lijn 86 Arnhem Station - Wolfheze Station

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 86
Vervoerder(s) Centraal Nederland
Regio Arnhem Nijmegen
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 3 juni 1973 t/m 30 mei 1981
23 mei 1982 t/m 1 juni 1985
Voorganger(s) 63
Opvolger(s) 89
Frequenties
Spits 1x/uur (middagspits)
Dal 1x/uur
Avond reed niet
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur (middag)

Lijn 86 reed van Arnhem via Oosterbeek naar Wolfheze.

Route

Route is niet compleet

Halte
Route 0sTr.svg Arnhem, Station  
Route rsr.svg Arnhem, K.E.M.A.  
Route rsr.svg Oosterbeek, Weverstraat  
Route rsr.svg Oosterbeek, Valkenburchflat  
Route rsr.svg Oosterbeek, Wolfhezerweg  
Route rsT0.svg Wolfheze, Station  

Geschiedenis

Op 3 juni 1973 fuseerden de NBM en Maarse en Kroon tot het nieuwe Centraal Nederland. Om een overloop van dubbele lijnnummers te voorkomen werden diverse lijnen hernummerd en/of samengevoegd/gesplitst. Het vervoergebied liep nu grofweg van Amsterdam tot Arnhem. De voormalige lijn 63 werd op die datum vernummerd naar 86.

Op 13 oktober 1980 vervielen alle ritten voor 09:00 's ochtends. Verder vonden er geen wijzigingen plaats in de dienstregeling. Reizigers tussen Arnhem en Oosterbeek hadden diverse andere lijnen als alternatief, terwijl de dienstregeling tussen Oosterbeek en Wolfheze hierdoor sterk beperkt werd.

In het busboekje van de dienstregeling 1981/1982 kwam deze lijn niet meer voor. Mogelijk werd de lijn per 31 mei 1981 opgeheven. Volgens de plaatsenlijst voor in het boekje werd Wolfheze daardoor niet meer bediend per bus.

In de dienstregeling 1982/1983 was deze lijn weer teruggekeerd in de dienstregeling, met dezelfde route en dienstregeling als voorheen werden gereden. Wolfheze kreeg hierdoor weer een reguliere busbediening.

Op 2 juni 1985 werd deze lijn voor de tweede maal opgeheven. Nu kwam er echter nog vervanging in de vorm van lijn 89 die grotendeels 1x/uur ging rijden tussen Renkum, Wolfheze en Oosterbeek, omdat de route nu zover ingekort was, dat voortaan maar één bus nodig was om de dienst uit te voeren. Bij het gemeentehuis in Oosterbeek werd aansluiting geboden op de lijnen van/naar Arnhem.