Lijn 68 Assendelft, Station - Noorderveenweg

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 68
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Zaanstreek
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Assendelft
Materieel VDL Berkhof Ambassador
Rijdt sinds 12 december 2021
Voorganger(s) 63
Frequenties
Spits rijdt niet
Dal rijdt niet
Avond 1x/uur
Zaterdag rijdt niet
Zondag 1x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 68 rijdt van station Krommenie-Assendelft naar de Noorderveenweg in Assendelft.

Dienstregeling

  • Deze lijn rijdt enkel in de avonduren en op zondag omdat buurtbus 456 dan niet rijdt.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Zaanstreek is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en daarbij binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 1,08 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,71. Deze korting geldt automatisch voor mensen van 65 jaar of ouder en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar indien zij met een persoonlijke OV-chipkaart reizen. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afgelegde afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
0,105 0,126 0,134 0,136 0,141 0,154 0,154 0,155 0,166 0,171 0,174 0,179 0,196

OVPay

In de concessie Zaanstreek kan naast de OV-chipkaart ook met OVpay op saldo gereisd worden. Op die manier kunt u met uw bankpas, creditcard, smartphone of smartwatch reizen volgens hetzelfde tarief als met de OV-chipkaart. Ook het in- en uitchecken werkt op dezelfde manier als bij de OV-chipkaart. Let wel op dat er met dezelfde kaart wordt uitcheckt als waarmee er is ingecheckt.

Momenteel kunt u met OVpay enkel reizen op voltarief; OVpay kan de leeftijdskortingen nog niet bepalen.

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Zaanstreek is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kinderen tot 4 jaar

Kinderen die jonger zijn dan 4 jaar reizen onder begeleiding van een volwassene altijd gratis. Zij hebben geen vervoersbewijs nodig.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Assendelft, Station Krommenie-Assendelft (gekoppeld aan lijn 69)  
Route rsr.svg Assendelft, Kaaikhof  
Route rsr.svg Assendelft, Ambachtslaan  
Route rs0.svg Assendelft, Noorderveenweg  

Geschiedenis

Op 12 december 2021 werd lijn 63, die in de avonduren en op zondag doorreed naar station Krommenie-Assendelft, voortaan ingekort tot de Kerkbuurt in Assendelft. Om voor enige vervanging te zorgen binnen Assendelft werd lijn 68 ingesteld.