Lijn 595 Ravenstein Station - Grave Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Belbus-grijs-opgeheven.svg
Voormalige belbuslijn 595
Vervoerder(s) Hermes
Regio Noordoost-Brabant
Lijnsoort Belbus
Formule Lijntaxi
Materieel Onbekend
Periode 24 mei 1998 t/m 27 mei 2000
Voorganger(s) geen
Opvolger(s) geen
Frequenties
Spits onbekend
Dal onbekend
Avond onbekend
Zaterdag onbekend
Zondag onbekend

Lijn 595 is een voormalige lijntaxi van Ravenstein naar Grave. Over deze lijn zijn geen details bekend, alleen dat deze vanaf station Ravenstein via de Carpoolplaats aan de A50 naar het busstation in Grave reed.

Route

Route is niet compleet

Halte
Route 0sTr.svg Ravenstein, Station  
Route rsr.svg Ravenstein, Carpoolplaats/A50  
Route rsr.svg Overlangel  
Route rsr.svg Velp  
Route rsB0.svg Grave, Busstation    

Geschiedenis

Lijn 595 is ingevoerd op 24 mei 1998. Tot die datum werd de Carpoolplaats bediend door Interlijner 410. Deze werd op deze datum verlegd via Grave, Busstation. Ter compensatie kwam voor reizigers uit Ravenstein een lijntaxi naar Grave, waar kon worden overgestapt op lijn 410. De exacte route is niet bekend. De lijn reed vanaf station Ravenstein naar busstation Grave en stopte vermoedelijk bij de Carpoolplaats aangezien lijn 595 de vervanger was van lijn 410, welke daar stopte. Uit de "Lijst met wijken en plaatsen" valt op de maken dat lijn 595 ook in Velp stopte en op de lijnnetkaart liep de route door Overlangel.

Op 28 mei 2000 werd lijn 595 met alle andere lijntaxi's opgeheven. Voor lijn 595 kwam wegens de geringe vraag geen alternatief. Reizigers uit Ravenstein konden met de trein naar Nijmegen, reizigers uit Velp en Grave met de busdiensten. Daar kon worden overgestapt. Overlangel had al geruime tijd een buurtbusverbinding met Ravenstein in de vorm van lijn 152.