Lijn 43 Utrecht Centraal Station - Driebergen Station Driebergen-Zeist

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 43
Vervoerder(s) Centraal Nederland
Regio's Midden-Utrecht,
Oost-Utrecht
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 31 mei 1987 t/m 28 mei 1994
Voorganger(s) 40
Opvolger(s) 40, 43
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond reed niet
Zaterdag 1x/uur
Zondag 3x/dag

Lijn 43 reed van Utrecht via Bunnik en Odijk naar Driebergen.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Utrecht, Centraal Station  
Route rsr.svg Utrecht, Ledig Erf  
Route rsr.svg Bunnik, J.F. Kennedylaan  
Route rsr.svg Bunnik, Stationsweg  
Route rlr.svgRoute 0sr.svg Odijk, Provincialeweg/KODAK  
Route rsr.svgRoute rlr.svgRoute 0sr.svg Odijk, De Meent  
Route rlr.svgRoute ra0lr.svg  
Route rarr.svg Odijk, Gaspeldoorn  
Route rsT0.svg Driebergen, Station Driebergen-Zeist  

Geschiedenis

Op 31 mei 1987 werd de helft van de ritten van 40 van maandag t/m vrijdag overdag en op zondagmiddag afgesplitst en ondergebracht bij de nieuwe lijn 43. Deze nieuwe lijn ging dagelijks 1x/uur rijden tussen Utrecht en Driebergen, hetzij dat tijdens de stille uren alleen tussen Driebergen en Odijk werd gereden.

Op 29 mei 1988 werden ook de ritten, in het kader van de geringere bezetting, op zondagmiddag ingekort tot het traject Driebergen - Odijk. Doorgaande reizigers naar Utrecht hadden nog steeds aansluiting van/op lijn 40, die op zondag ongewijzigd bleef rijden.

Op 31 mei 1992 werd de frequentie in de avonduren en op zondag verlaagd naar 1x per 2 uur vanwege de geringere bezetting. De lijn bleef dan wel ongewijzigd rijden tussen Driebergen en Odijk in aansluiting op lijn 40

Op 23 mei 1993 werd een flinke bezuinigingsslag doorgevoerd. In de avonduren kwamen vanaf deze datum alle ritten te vervallen en op zondag werd de frequentie teruggebracht tot drie ritten in beide richtingen, die voortaan gingen beginnen/eindigen bij de halte Provincialeweg in plaats van De Meent. Alhier werd een aansluiting van +-10 minuten geboden op lijn 41.

Op 29 mei 1994 fuseerden de Verenigde Autobus Diensten (VAD) en Centraal Nederland tot het nieuwe Midnet. Het vervoergebied strekte zich uit van Zwolle tot het westen van Utrecht en van Flevoland-Noordwest tot aan Arnhem. Vanwege de geringere bezetting in het algemeen tussen Utrecht en Odijk werd de route op deze datum ingekort tot Driebergen - Odijk en in laatstgenoemde plaats werd altijd aansluiting geboden op lijn 40. Tevens kwamen de ritten op zondag te vervallen, vanwege eerder genoemde reden.