Lijn 33 Heerlen Busstation/NS - Sittard Busstation/NS

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 33
Vervoerder(s) VSL (1986 - 1994),
Hermes (1995 - 1999)
Regio Zuid-Limburg
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 1 juni 1986 t/m 29 mei 1999
Voorganger(s) 37
Opvolger(s) 33
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal 2x/uur
Avond 1-2x/uur
Zaterdag 2x/uur
Zondag 1x/uur

Lijn 33 reed van Heerlen via Hoensbroek, Amstenrade, Oirsbeek en Doenrade naar Sittard.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Heerlen, Busstation/NS  
Route rsr.svg Heerlen, C.B.S.  
Route rsr.svg Heerlen, Sittarderweg/Kerk  
Route rsr.svg Heerlen, Sittarderweg 152  
Route rsr.svg Heerlen, Schelsberg/Scheldestraat  
Route rsr.svg Heerlen, Schelsberg/IJsselstraat  
Route rsr.svg Heerlen, Schelsberg/Huisbergerstraat  
Route rsr.svg Heerlen, Bokstraat  
Route rsr.svg Heerlen, Ganzeweide/Lokerstraat  
Route rsr.svg Heerlen, Ganzeweide/Servatiusstraat  
Route rhlr.svg Hoensbroek, Terhoevenderweg  
Route rsr.svg Hoensbroek, Passart  
Route rsr.svg Hoensbroek, Staatsmijn Emma  
Route rsr.svg Hoensbroek, Akerstraat/Kastanjelaan  
Route rsr.svg Hoensbroek, Sint Janscollege  
Route rsr.svg Amstenrade, Allee  
Route rsr.svg Amstenrade, Raadhuisplein  
Route rsr.svg Oirsbeek, Rabobank  
Route rsr.svg Oirsbeek, Provincialeweg/Altaarstraat  
Route rsr.svg Doenrade, Provincialeweg  
Route rsr.svg Windraak, Windraak  
Route rsr.svg Watersley, Watersley  
Route rsr.svg Leyenbroek, Kerk  
Route rsr.svg Leyenbroek, Irenelaan  
Route rsr.svg Leyenbroek, Beukeboom  
Route rsr.svg Sittard, Stadhuis  
Route rsr.svg Sittard, Staddschouwburg  
Route rsT0.svg Sittard, Busstation/NS  

Geschiedenis

Op 1 juni 1986 werd de snelle route van lijn 37 overgeheveld naar de nieuwe lijn 33 die van maandag t/m vrijdag overdag en zaterdagmiddag elk half uur gingen rijden over het hele traject. Op zaterdagochtend, zaterdagavond en zondag de gehele dag werd uitsluitend tussen Heerlen en Hoensbroek elk half uur gereden en ging slechts 1x/uur een rit naar Sittard. Onder eerstgenoemd lijnnummer bleef eveneens een buslijn rijden tussen Sittard en Heerlen, maar met een langzamere route dan voorheen.

In de dienstregeling 1986/1987 werd op maandag t/m vrijdag en zaterdagmiddag overdag 2x/uur het hele traject gereden, in de late avond 1x/uur. Op zaterdagochtend en zondag de gehele dag werd 2x/uur Heerlen - Hoensbroek gereden en vanaf daar 1x/uur verder naar Sittard.

In de VSL Dienstregeling 1988/1989 werd van maandag t/m vrijdag in de ochtendspits vier keer per uur gereden in beide richtingen. Daarnaast werd overdag twee maal per uur gereden. In de avonduren één keer per uur. Op zaterdag werd in de ochtend en avond een uurdienst gereden over het gehele traject aangevuld tot een halfuursdienst tussen Heerlen en Hoensbroek, Akerstraat/Kastanjelaan. Op zaterdagmiddag werd het gehele traject weer eens halfuursdienst. Op de late zaterdag- en zondagavond werd het gehele traject in de richting van Sittard weer een halfuursdienst. 's Zondags werd een uurdienst gereden over het gehele traject aangevuld tot een halfuursdienst tussen Heerlen en Hoensbroek, Akerstraat/Kastanjelaan.

Op 23 mei 1993 werd de frequentie in de ochtendspits van Heerlen naar Sittard verlaagd naar een halfuursdienst, in omgekeerde richting werden de ritten verschoven waardoor de feitelijke frequentie terugging van een 10-minutendienst naar een kwartierdienst.

Op 29 mei 1994 werd een speciale zomerdienstregeling geïntroduceerd. Dit betekende dat de frequentie het grootste deel van de dag verlaagd werd naar 1x/uur vanwege het geringere aantal reizigers.

Op 30 mei 1999 werd de verbinding Sittard - Heerlen gekoppeld aan de verbinding Heerlen - Gulpen, waarmee een nieuwe lijn 33 (Sittard - Heerlen - Gulpen) ontstond. Over het gehele traject bleven de route en dienstregeling ongewijzigd en tevens vond ondersteuning plaats door de lijntaxi. Voordeel van deze koppeling was, dat inwoners van Heerlen Noord en de plaatsen in de noordelijke Mijnstreek een rechtstreekse verbinding met Welten kregen.

Lijntaxi

In de dienstregeling 1997/1998 kreeg de lijn gezelschap van de lijntaxi, deze ging de minder rendabele ritten vervangen. Van maandag- t/m vrijdagavond werden de laatste twee ritten in beide richtingen als lijntaxi gereden. Zowel op zaterdagochtend reden de eerste drie ritten als zaterdagavond reden de laatste drie ritten tussen Hoensbroek en Sittard als lijntaxi en omgekeerde ook de laatste rit van Sittard naar Heerlen. Op zondag reden zowel 's ochtends als 's avonds twee retourritten als lijntaxi.

In de dienstregeling 1998/1999 reed de eerste rit op zaterdag in beide richtingen over het hele traject weer als vaste lijnbus. Op zondagochtend werden nog wel twee ritten richting Sittard als lijntaxi gereden, de ritten richting Heerlen werden weer als vaste bus gereden.


Voormalige route(s)

Voormalige route naar eindpunt Hoensbroek (06-1986 - ...)

Halte
Route rrar.svg Hoensbroek, Akerstraat/Kastanjelaan  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Hoensbroek, Saturnusstraat  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Hoensbroek, Trichterweg/Akerstraat  
Route rsr.svgRoute rs0.svg Hoensbroek, Sint-Janscollege  
Route rsr.svg Amstenrade, Raadhuisplein