Lijn 27 Goes Station - Kruiningen Slagveldstraat

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 27
Vervoerder(s) ZWN
Regio Midden-Zeeland
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 31 mei 1987 t/m 28 mei 1994
Voorganger(s) 27
Opvolger(s) 27
Frequenties
Spits 1-2x/uur
Dal 1x/uur
Avond (werkdagen) 1x/uur (tot 22:10)
Zaterdag 1x/uur
Zaterdagavond 1x/uur (tot 22:10 + 1x extra om 00:10)
Zondag 3x/dag
Zondagavond 1x/avond

Lijn 27 reed van Goes via Wemeldinge, Yerseke, Kruiningen en Oostdijk naar Waarde.

Route

Route is niet compleet

Halte
Route 0sTr.svg Goes, Station  
Route rsr.svg Goes, Westwal  
Route rsr.svg Goes, Ockenburg  
Route rsr.svg Kloetinge, Overweg  
Route rsr.svg Kapelle, Kerkplein  
Route rsr.svg Wemeldinge, Dorpsstraat  
Route rsr.svg Yerseke, Dam  
Route rsr.svg Yerseke, Damstraat  
Route rrar.svg Yerseke, Molenlaan  
Route rhlr.svgRoute rlr.svg Yerseke, Marijkelaan  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Yerseke, Bernhardstraat  
Route rsr.svgRoute rs0.svg Yerseke, Langeville  
Route rlear.svg  
Route rsTr.svgRoute rsT0.svg Kruiningen, Station Kruiningen-Yerseke  
Route rsr.svg Kruiningen, Slotstraat  
Route rsr.svg Kruiningen, Hoofdstraat  
Route rs0.svg Kruiningen, Slagveldstraat  

Geschiedenis

Op 31 mei 1987 werd de oude situatie rond Waarde grotendeels weer teruggedraaid naar die van voor 1 juni 1986. Alle ritten van lijn 27 rijden voortaan, komende vanuit Goes, tot de halte Slagveldstraat met dezelfde route en dienstregeling als voorheen. Reizigers tussen Kruiningen en Waarde konden voortaan weer gebruik maken van de buurtbus

Op 28 mei 1989 werd alweer bezuinigd op de dienstregeling. De basisdienst werd ingekort tot het traject Goes - Yerseke, waarbij de daar eindigende ritten een afwijkende route gingen rijden. Tussen Yerseke en Kruiningen Dorp werd voortaan nog maar enkele malen per dag gereden, vanuit Goes is lijn 29 dan het alternatief. Op zondag werd daarnaast de frequentie over het hele traject teruggebracht naar vier schamele ritjes, met een interval van 2 à 4 uur.

Op 27 mei 1990 werd het aantal ritten in de spitsuren tussen Yerseke en Kruiningen Dorp weer uitgebreid, maar slechts één jaar later werd alweer bezuinigd op dit traject en ging de frequentie terug naar enkele spitsritten c.q. uitlopers. Op 2 juni 1991 werd vervolgens de frequentie in de middagspits tussen Goes en Yerseke verhoogd naar een halfuursdienst, dit door het overnemen van de ritten van lijn 37.

Op 31 mei 1992 werd het aantal ritten tussen station Kruiningen-Yerseke en Kruiningen Dorp nog verder verlaagd. In de ochtendspits bleven twee ritten daar beginnen en één daarnaartoe rijden en halverwege de middag begonnen daar nog twee ritten en ook rond 18:30 begon daar nog één rit en de laatste rit uit Goes reed nog verder naar Kruiningen Dorp. Op zaterdag en zondag bleef het aantal ritten op dit traject wel enigszins gelijk.

In de dienstregeling 1993/1994 reed vanuit Goes doordeweeks geen enkele rit meer tussen station Kruiningen-Yerseke en Kruiningen Dorp, terwijl hier nog wel ritten richting Goes begonnen. Mogelijk betrof dit een fout in het boekje. Op zondag werd daarnaast de frequentie nog verder verlaagd naar drie ritten in beide richtingen.

Op 29 mei 1994 kwam het traject tussen het station en Kruiningen Dorp dan toch helemaal te vervallen. Het alternatief op dit traject was voortaan lijn 29 van/naar Rilland (Tholen). Tussen Goes en station Kruiningen-Yerseke bleven de route en dienstregeling verder ongewijzigd, alleen de routevariant in Yerseke kwam te vervallen. Tevens bleven op zaterdag een tweetal uitlopers wel van/naar de Slagveldstraat rijden.